loading...
تاسیسات
حمزه بازدید : 0 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

أنواع پمپ

أنواع پمپ آب و کفکش و لجن کش یکی از تجهیزات  مهم در صنعت و زیرساخت‌های شهری و روستایی است. این سیستم‌ها برای انتقال آب از منابع مختلف به مکان‌های مورد نیازمانند ساختمان ها، مزارع، موتورخانه ها،  کارخانه‌ها  استفاده می‌شوند. در ادامه این مقاله از ترموتبرید  به برخی از کاربردهای اصلی  پمپ آب و ابرسانی اشاره می‌کنیم. پمپ آب برای افزایش فشار آب در ساختمان های بلند مرتبه و برج ها و مناطقی که فشار آب پایین است کاربرد دارد. در کارخانه هایی که نیاز به مصرف اب پرفشار دارند نیز پمپ ابرسانی کاربرد دارد. افزایش هد و دبی اب با پمپ امکان پذیر میشود. تفاوت مدل ها و برند های مختلف پمپ آب در اندازه، حجم آب، دور موتور، نوع جنس و پروانه، محل نصب، کاربرد و عملکرد ان ها است.

پمپ آب پنتاکس
پمپ آب پنتاکس

کاربردهای أنواع پمپ آب و ابرسانی

پمپ یک وسیله کاربردی است که به واسطه یک عمل مکانیکی طراحی‌شده، قادر است سیالات را از بخشی به بخش دیگر جابه‌جا کند. کاربرد پمپ، به نوع آن برمی‌گردد. بشر از ابتدای تاریخ خود، از پمپ‌ها برای مقاصد مختلف استفاده کرده است و ساده‌ترین مورد در انواع پمپ، تلمبه‌های دستی‌ای هستند که خیلی پیش‌تر از ابداع تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر در زندگی انسان وجود داشتند. رفته‌رفته انواع پمپ‌ها بیشتر شدند و کاربرد پمپ به بسترهای بزرگ‌تر و مهم‌تری مثل صنایع رسید.پمپ‌های بوستر (Booster Pumps) در سیستم‌های ابرسانی (Water Booster Systems) به منظور افزایش فشار و توان توزیع آب به کار می‌روند. این نوع پمپ‌ها برای تأمین آب با فشار مورد نیاز به مناطق با نیاز به توان بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله کاربردهای رایج پمپ‌های ابرسانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. معرفی پمپ شناور

کاربرد پمپ شناور طیف گسترده‌ای دارد. این پمپ یک پمپ گریز از مرکز یا سانتریفیوژ است، که با نام‌های پمپ شناور چاه عمیق یا پمپ آبیاری هم ممکن است آن را دیده باشید. پمپ‌های شناور مثل دو پمپ دیگر، به صورت سه فاز یا تک فاز ارائه می‌شوند.

به طور کلی، پمپ شناور از انواع پمپ آب مبتنی بر مکش است که هم به صورت یکپارچه، و هم به صورت دو تکه عرضه می‌شود. موتور این پمپ در پایین آن تعبیه می‌شود و سازه پمپ بسته به نوع آن، به شکل کامل یا نیمه در آب قرار می‌گیرد. شکل کاربرد پمپ، بستگی به بستر استفاده آن دارد.

انواع پمپ‌های شناور شامل موارد زیر است:

·        پمپ شناور چاه عمیق (ساختار دو لایه دارند) و به صورت خلاصه‌شده، پمپ شناور صدا زده می‌شوند.

·        پمپ شناور تخلیه و فاضلاب که به صورت عمومی به عنوان پمپ لجن کش شناخته شده‌اند.

·        پمپ شناور تخلیه که عموما به شکل کامل در زیر آب قرار می‌گیرند و در بازار با نام پمپ کفکش آن را پیدا می‌کنید.

به طور کلی، پمپ شناور نه‌تنها یکی از انواع پمپ است، بلکه خود دارای زیرشاخه‌های دیگری است که در بالا دیدید.

کاربرد پمپ شناور

کاربرد پمپ شناور به شکل مخصوص شامل موارد زیر است:

·        استفاده در آتش‌نشانی، اطفاء حریق و تامین اضطراری آب

·        استفاده در تصفیه‌خانه‌ها برای پاکیزه‌سازی آب و تخلیه آب تمیز از چاه نیمه‌عمیق و عمیق

·        استفاده‌های ساختمانی و مسکونی به منظور آب‌رسانی

·        استفاده‌های صنعتی و گسترده، صنایع معدن، آب‌شیرین‌کن‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی

·        استفاده در کشاورزی و باغداری و گلخانه‌ها برای تقویت فشار آب و زهکشی زمین

·        استفاده در آب‌نماها و حوض‌ها

حالا که معرفی پمپ شناور را خوانده‌اید، به تشریح کاربرد پمپ‌های دیگر از نوع شناور می‌پردازیم.

۲. پمپ کفکش

برای فهم کاربرد پمپ کفکش ابتدا باید بدانید که این پمپ، یک پمپ سانتریفیوژی (گریز از مرکز) است و با یک الکتروموتور، به حرکت درمی‌آید. پمپ کفکش با به حرکت درآمدن خود، انرژی جنبشی مایع مدنظر را بالا می‌برد و نهایتا، این مایع به خاطر این تغییر مکانیکی، به بیرون انتقال داده می‌شود.

معمولا در معرفی پمپ‌های کفکش می‌خوانید که این پمپ‌ها به صورت سه فاز و تک فاز تولید می‌شوند؛ اما این به چه معناست؟ به این معنا که پمپ کفکش می‌تواند به لحاظ منبع تغذیه متفاوت شود و به صورت سه فاز یا تک فاز کار کند. تفاوت مهم پمپ کفکش سه فاز با تک فاز در این است که در پمپ سه فاز، بارهای بالاتری جا می‌گیرد.

کاربرد پمپ کفکش

برای کامل شدن معرفی پمپ کفکش، باید کاربرد پمپ را نیز بدانیم. این پمپ برای موارد زیر استفاده می‌شود:

·        تخلیه لجن‌آب، پساب باران و سیالات آغشته به هوا و گاز

·        پمپاژ آب گل‌آلود و صاف و همچنین پمپاژ فاضلاب‌های فعال

·        انتقال سیالات در صنایع غذایی یا پمپاژ لجن در مزارع ماهی‌گیری

·        لجن‌کشی فاضلاب‌های الیاف‌ بلنددار، لجن‌کشی چاه و استخر

·        آبیاری باغ و کشاورزی

+پمپ کفکش چیست؟خرید پمپ کفکش

۳. پمپ لجن کش

پمپ لجن کش نیز، نوعی پمپ گریز از مرکز یا سانتریفیوژی است که نوع طراحی آن، کاربرد پمپ لجن کش را به صورت کامل تحت تاثیر قرار داده است. درواقع، پمپ لجن کش برای جابه‌جایی سیالاتی طراحی شده است که در خود ذرات جامد دارند. این ذرات جامد معمولا همان لجن (یا نوعی دوغاب سخت) است که چگالی بالایی هم دارد.

پمپ‌های لجن کش موتور و پروانه قدرتمندی دارند و به شکلی طراحی شده‌اند که مواد جامد بزرگ، خورنده یا چسبناک نمی‌تواند باعث انسداد پمپ شود.

کاربرد پمپ لجن کش

استفاده از پمپ لجن کش در صنایع و فعالیت‌های زیادی رایج است؛ این صنایع و فعالیت‌ها شامل موارد زیر هستند:

·        فرآوری فولاد و صنایع معدن

·        کارخانه تولیدی چوب و کاغذ

·        تولید برق

·        تخلیه فاضلاب و زائدات صنعتی/غذایی

·        صنایع تولیدی

·        کشاورزی


کاربرد پمپ لجن کش بسته به صنعت و همچنین سه فاز یا تک فاز بودن آن نیز هست. درواقع، لجن کش‌ها هم به لحاظ منبع تغذیه در دو شکل تک فاز و سه فاز در بازار وجود دارند. در خرید لجن کش باید به این نکته در معرفی پمپ توجه زیادی کنید؛ مدل تک فاز عموما قدرت کمتری نسبت به سه فاز دارد و بیشتر برای موارد غیرصنعتی، خانگی/ساختمانی و چاه زمین کشاورزی استفاده می‌شود. مدل سه فاز برای تاسیسات صنعتی-تجاری بزرگ با نیاز به پمپاژ قوی‌تر، مناسب‌تر است.

+معرفی پمپ لجنکش|خرید پمپ لجن کش و گل کش با ارزانترین قیمت

انتخاب انواع پمپ اب متناسب با متراژ و کاربرد

به منظور انتخاب پمپ آب مناسب برای سیستم ابرسانی خود، باید نیازهای فشار، دبی، و کارایی مورد نظر را مشخص کنید و مشخصات فنی پمپ را با توجه به این نیازها انتخاب کنید. همچنین، مهم است که از پمپ‌های معتبر و با کیفیت استفاده کنید تا عمر مفید و عملکرد بهینه را داشته باشید.

انتخاب پمپ مناسب برای ساختمان باید با دقت انجام شود و باید با متراژ و نیازهای خاص ساختمان تطابق داشته باشد. در ادامه، نکات مهمی که در انتخاب پمپ برای ساختمان باید رعایت شوند را مطرح خواهیم کرد:

تعیین نیاز به آب:

مشخص کنید که برای چه مصارفی به پمپ نیاز دارید. آیا پمپ برای تأمین آب شرب، آبیاری، سیستم‌های گرمایشی و تهویه مطبوع، یا مصارف صنعتی استفاده می‌شود؟

محاسبه متراژ ساختمان:

اندازه‌گیری متراژ کل ساختمان و تعداد طبقات و واحدها اطلاعات مهمی برای تعیین نیاز به پمپ‌های آب است.

تعیین ظرفیت پمپ:

بر اساس نیاز به آب و متراژ ساختمان، ظرفیت (توان) پمپ مورد نیاز تعیین می‌شود. این مقدار معمولاً به واحد لیتر بر ثانیه (L/s) یا گالن بر دقیقه (GPM) اندازه‌گیری می‌شود.

نوع پمپ:

بسته به نیازهای خاص ساختمان، می‌توانید از انواع مختلف پمپ‌ها استفاده کنید. مثلاً برای تأمین آب شرب از پمپ‌های آب شیرین، برای آبیاری از پمپ‌های آبیاری، و برای سیستم‌های گرمایشی و تهویه مطبوع از پمپ‌های گرمایشی استفاده می‌شود.

توان موتور پمپ:

توان موتور پمپ باید به طور کافی بالا باشد تا بتواند مقدار آب مورد نیاز را تأمین کند. همچنین  درنظر گرفتن انرژی مصرفی و کارایی موتور پمپ نیز مهم است.

فشار و ارتفاع:

ارتفاع تأثیر زیادی بر فشار آب دارد. پمپ باید متناسب با ارتفاع انتخاب شود  که  توانایی ایجاد فشار مورد نیاز را داشته باشد تا آب به ارتفاع مورد نظر برسد.

تعمیر و نگهداری:

نیاز به تعمیر و نگهداری منظم پمپ‌ها را در نظر بگیرید و پمپ  با کیفیت و گارانتی و خدمات پس از فروش تهیه کنید.

بودجه:

تعیین بودجه مالی مورد نیاز برای خرید، نصب، و تعمیر و نگهداری پمپ‌ها بسیار مهم است.با توجه به بودجه میتوانید از بین برند ها و ظرفیت های مختلف بهترین گزینه را انتخاب کنید.

با رعایت این مراحل و معیارها، شما می‌توانید پمپ‌های آب مناسبی را انتخاب کنید که به نیازهای ساختمان شما پاسخ دهد و عملکرد بهینه را ارائه دهد. همچنین، مشاوره از متخصصان ترموتبرید می‌تواند به شما در انتخاب مناسب کمک کند.

انواع پمپ اب

 أنواع پمپ های اب با توجه به مصارف گسترده و برای استفاده صنایع مختلف تولید میشوند. به طور کلی پمپ های فلنچی، پمپ های بشقابی، پمپ های کفکش، پمپ های شناور، پمپ های جتی و پمپ های ارتفاع بالا معروف ترین هستند. در ادامه به توضیح مختصری درباره انواع پمپ و خرید پمپ ابرسانی پرداخته ایم.

پمپ آبرسانی فلنچی:

پمپ فلنچدار مناسب برای دبی بالا،  برای استفاده در دما و فشارهای مختلف،  برای استفاده در سیستم‌های تصفیه آب، انتقال آب از سطوح زیر زمین و ایجاد فشار در مجراها، انتقال مایعات در صنعت مانند: مخزن آب دیگ بخار، سیستم تغلیظ، سیستم‌های تهویه و خنک کننده، انتقال اسید و قلیاهای سبک است. فلنج یک سطح دایره ای سوراخ دار است که برای اتصال محکم خط لوله و اتصالات کاربرد دارد.

پمپ آبرسانی بشقابی:

به دلیل وجود یک صفحه گرد مشابه بشقاب اینگونه نامگذاری شده اند. با سیستم گریز از مرکز فعالیت میکنند وبرای انتقال مایعات سبک یا با ویسکوزیته پایین کاربرد دارند.

پمپ کف کش:

پمپ های کف کش از نوع سانتریفیوژ مستغرق هستند. کف کش ها برای انتقال اب به همراه ذرات ریز معلق مانند کمی شن و ماسه مناسب هستند. از کف کش ها در پمپاژ آب صاف، فواره و آبنما، چاه آب، تخلیه پساب های فاضلاب، تخلیه پساب های باران استفاده میکنند.

پمپ آب جتی:

به دلیل ایجاد فشار بالا در انتقال اب یکی از بهترین انتخاب ها در ساختمان های مرتفع است.

پمپ آب شناور:

پمپ شناور چند طبقه با موتور محرکه الکتریکی است که شامل یک پمپ عمودی گریز از مرکز برای انتقال آب یا سیال از چاه‌های عمیق استفاده می‌ گردد. این پمپ شناور را بر اساس طبقه انتخاب میکنند و بر این اساس نصب می شود و می تواند یک یا چند طبقه باشد.

قیمت و خرید أنواع پمپ از ترموتبرید

ترموتبرید همواره تلاش نموده تا با کیفیت ترین محصولات را با ارزان ترین قیمت در دسترس شما عزیزان قرار دهد. در وبسایت ترموتبرید میتوانید مشخصات فنی مربوط به پمپ  آب ابارا، پمپ آب ازاد البرز، پمپ آب پنتاکس، پمپ آب دیزل ساز، پمپ آب لیو ، پمپ آب لورا، پمپ آب پمپ ایران، پمپ آب گراندفوس را مشاهده کنید. برای استعلام قیمت و کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع پمپ آب و آبرسانی با کارشناسان واحد فروش ترموتبرید تماس بگیرید. ترموتبرید با اراعه قیمت رقابتی و ارزان تر از همه جا و شرایط فروش اقساطی توانسته به یکی از فروشگاه های اینترنتی معتبر در زمینه تاسیسات ساختمانی و تجهیزات مکانیکی تبدیل شود.

حمزه بازدید : 1 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

چیلر چیست؟

چیلر ( Chiller) یک دستگاه یا سیستم بسیار کارآمد برای محیط‌ها و مکان‌هایی است که نیاز به خنک شدن دارند و برای خنک کردن یا ترمیم حرارت در یک محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد چیلر چیست؟ این دستگاه‌ها به طور عمده در سیستم‌های تهویه مطبوع، سیستم‌های تبرید صنعتی، پردازشگاه‌ها، و دیگر اعمال صنعتی به کار می‌روند.

چیلرها به کمک یک سیکل کاری مشخص که شامل فشرده‌سازی، تبخیر، گازدهی و ترکیب حرارتی است، حرارت را از یک محیط (مانند هوا یا آب) جمع‌آوری می‌کنند و آن را توسط یک مبدل حرارتی به یک محیط دیگر منتقل می‌کنند. در فرآیند این سیکل، یک نوع گاز یا مایع به عنوان ماده خنک‌کننده استفاده می‌شود.

 این دستگاه‌ها به صورت معمول در سیستم‌های تهویه مطبوع ساختمان‌ها به کار می‌روند. همچنین، در بسیاری از صنایع، از جمله صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و الکترونیک، از چیلرها برای مدیریت حرارت استفاده می‌شود.

چیلرها به شکل مکعب مربع و مستطیل ساخته میشوند.

نحوه کارکرد چیلر چیست؟

اگر بخواهیم نحوه عملکرد چیلر را شرح دهیم میتوان آن را به صورت موارد زیر نوشت:

۱. جذب حرارت (تبخیر):

در مرحله اول چیلر ابتدا هوا یا سیالی که حاوی حرارت است را از محیط جذب می‌کند که این مسئله ممکن است در سیستم‌های تهویه مطبوع ناشی از هوا یا آب استخراج شده باشد.

۲. فشرده‌سازی گاز:

   بعد از جذب حرارت، یک گاز یا مایع خنک‌کننده توسط چیلر وارد فشرده‌ساز (کمپرسور) می‌شود. در اینجا، فشرده می‌شود و به شدت گرم می‌شود.

۳. تخلیه حرارت (گازدهی):

   سپس، گاز یا مایع فشرده شده و گرم به یک مبدل حرارتی انتقال پیدا می‌کند (کندانسور) تا حرارت آن به محیط خارجی (هوا یا آب) منتقل شود. در این مرحله، حرارت از چیلر به محیط اطراف منتقل می‌شود و این باعث می‌شود تا گاز یا مایع خنک‌کننده سردتر می‌شود.

۴. تبدیل به حالت مایع (ترکیب حرارتی):

   در این مرحله، گاز یا مایع خنک‌کننده به حالت مایع تبدیل می‌شود و حاصل از این فرایند به مجدداً مبدل حرارتی انتقال داده می‌شود تا برای جذب حرارت بعدی آماده شود.

۵. تجدید حرارت (ترمیم حرارت):

   حالا در نهایت، مایع خنک‌کننده به محیطی که نیاز به خنک شدن دارد (مثلاً داخل یک سیستم تهویه مطبوع) انتقال داده می‌شود تا حرارت مورد نیاز را از آن محیط جذب کند. در این مرحله مایع، حرارت جذب کرده و سردتر میشود.

این چرخه تکرار می‌شود و به صورت مداوم حرارت را از یک مکان به مکان دیگر منتقل می‌کند و محیطی که نیاز به خنکی دارد، خنک شود. این فرایند به عنوان یک سیکل تبدیل حرارتی به نام “سیکل تبدیل حرارتی چیلر” شناخته می‌شود.

معرفی انواع چیلر :

این دستگاه‌های سرما ساز انواع مختلفی دارند که نام چند نمونه از آن ها را برای شما آورده ایم:

  •  مدل تراکمی
  • مدل پیستونی
  • مدل هوا خنک در تهویه مطبوع
  • مدل تراکمی آب خنک
  • مدل تراکمی هوا خنک
  • مدل اسکرال
  • اسکرو
  • توربوکر
  • سانتریفیوژ
  • دائم کار
  • مدولار صنعتی
  • اسکرو صنعتی

مزیت استفاده از چیلرها چیست؟

طبق تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۲۳ در ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers)  که یک سازمان تحقیقاتی آمریکایی درباره HVAC است، چیلر ها بهترین سیستم خنک کننده برای مناطق گرم و خشک و در معرض خشکسالی هستند. این سیستم سرما ساز در مقایسه با دیگر دستگاه هایی که برای تهویه هوا استفاده می‌شوند، نکات مثبت زیادی دارد:

  • تولید گازهای گلخانه ای را کاهش می‌دهد
  • دستگاهی است که می‌شود آن را در مقیاس صنعتی تا ساختمان مسکونی کوچک استفاده کرد (قابلیت نصب در هر جایی مانند پشت بام، تراس یا حیاط را دارد.)
  • قبل از خروج هوا از چیلر، هوا توسط فیلر های داخل دستگاه تا حد زیادی تصفیه می‌شود.
  •  قابلیت تنظیم دما جداگانه در هر اتاق از مزیت های مهم این دستگاه ها است.
  • مصرف آب و انرژی کمتر نسبت به کولرهای گازی.
  • از ایمنی بالایی برخوردارند.
  • عملکرد آن ها بسیار کم صدا و لرزش کمی دارند.
چیلرها برای تامین سرمای مکانهای بسیار بزرگ قابل استفاده اند.

نکات مهم هنگام خرید چیلر چیست؟

تصمیم به خرید این دستگاه‌های سرمایشی به عوامل مختلفی ارتباط دارد که باید مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد. در نظر گرفتن موارد زیر می‌تواند به شما کمک کند تا تصمیم به خرید چیلر مناسب برای نیازهای خود بگیرید:

۱. نوع کاربری:

بررسی کنید که این دستگاه را برای کاربردهای صنعتی، تجاری یا خانگی نیاز دارید.

مشخص کنید که آیا هدف از خرید آن‌ برای سیستم تهویه مطبوع، سرمایش فضا، یا یک فرآیند صنعتی است. ترموتبرید با اراعه مشاوره رایگان پیش از خرید چیلر ترموتبرید، کار را برای شما آسان تر کرده است.

۲. آب و هوای منطقه:

در هنگام خرید باید بدانید که هر دستگاه در یک شرایط آب و هوایی خاص بهترین عملکرد را ارائه میدهد و باید با توجه به شرایط آب و هوایی و همچنین میزان رطوبت هوای منطقه خود مدل دستگاه را انتخاب کنید.

۳. ظرفیت حرارتی:

نیازهای خنک‌کنندگی محیط خود را ارزیابی کنید و ظرفیت حرارتی مورد نیاز را مشخص کنید و مطمئن شوید که دستگاه انتخابی قادر به پوشش نیازهای گرمایی و سرمایی محیط شما است.

۴. کارایی انرژی:

به کارایی انرژی آن توجه داشته باشید. چیلرهای با کارایی انرژی بالا می‌توانند به صرفه‌تر باشند و در تحقیقات خرید خود این نکته را در نظر بگیرید.

۵. فناوری:

با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی، نگاهی به فناوری‌های جدید چیلرها بیندازید و مطمئن شوید که از آخرین تکنولوژی‌ها و ویژگی‌ها استفاده شده است.

۷. تعمیر و نگهداری:

هزینه تعمیر و نگهداری چیلر نیز مهم است. چیلرهایی که به راحتی قابل تعمیر هستند و نیاز به نگهداری کمی دارند، ممکن است در طولانی‌مدت هزینه‌های کمتری داشته باشند.

جمع بندی کلی درباره چیلر و مینی چیلر :

در کل اینطور می‌توان گفت که تهیه چیلر در اولین گام پرهزینه است اما در گام‌های بعدی مانند هزینه‌های ثانوی و مصرفی مانند مصرف انرژی بسیار عملکرد بهتری نسبت به سیستم های سرمایشی دیگر دارد و در طولانی مدت به صرفه است.

انواع چیلر و مینی چیلرها مزایا و معایب خود را دارند و شما با توجه به نیاز و بودجه خود باید اقدام به انتخاب مدل‌های مختلف کنید. برای نمونه در محیط‌هایی که نیاز است سر و صدا به حداقل برسد مانند مراکز درمانی و بیمارستان ها، بهتر است از چیلرهای مدل آب خنک استفاده شود چون صدای بسیار کمی دارند.

حمزه بازدید : 1 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

حداقل تاسیسات ضروری برای ایجاد موتورخانه (شوفاژخانه)

تجهیزات و تاسیسات حداقلی برای ساخت موتورخانه با توجه به منطقه و کاربری موتورخانه میتواند کمی متفاوت باشد. در ابتدای شروع ساخت مجموعه‌های ساختمانی براوردهای کلی از مبلغ پروژه انجام میگیرد تا درصد سوددهی محاسبه گردد، از این رو محاسبه حداقل مبلغ مورد نیاز برای تاسیس موتورخانه بسیار حیاتی است. موتورخانه قلب گرمای هر مکان است و در صورت ساخت غیراصولی یا استفاده از محصولات بی کیفیت در ساخت آن امکان پیش امدن حادثه‌های غیر مترقبه وجود دارد. برای ساخت موتورخانه در ابتدا به یک فضای عایق بندی شده از نظر صدا و دما، اما دارای گردش هوا نیازمندید. تجهیزاتی مانند شیرهای آتشنشانی و اطفا حریق، برق و گاز یا گازوییل، شیر آب و بستر یا فوندانسیون مناسب کف موتورخانه از موارد ضروری و اولیه تاسیس موتورخانه است. در این مطلب به بررسی تاسیسات ضروری موتورخانه؛ دیگ چدنی یا دیگ فولادی، مشعل، منبع آب و پمپ‌های آب میپردازیم.

دستگاه‌های نظارتی بر ایمنی موتورخانه

یکی از نهادهای ناظر بر ایمنی و کیفیت موتورخانه‌های سرتاسر ایران سازمان استاندارد ملی است. طبق مصوبه اولین شورای استاندارد ایران در سال ۱۴۰۲، با توجه به الزامی بودن رعایت حد مجاز انتشار آلاینده ها در موتورخانه ها( بر اساس ماده ۱۷ قانون هوای پاک)، تمامی ساختمان‌های دولتی، موظف به ثبت موتورخانه خود در سامانه‌ بازرسی سازمان ملی استاندارد و دریافت تاییدیه استاندارد شدند. بازرس‌های موتورخانه علاوه بر داشتن صلاحیت ملزم به پیاده سازی استاندارد ملی ایران آی ای سی ۱۷۰۲۰ سال ۱۳۹۲ نیز هستند. شخص ناظر بر موتورخانه باید حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

  • دارای ۳ سال سابقه کار مرتبط و مدرک دوره آموزشی تکنسین‌های موتورخانه
  • دارای مدرک کارشناسی مهندسی در یکی از رشته های مکانیک‌، برق، هوافضا، مواد، تاسیسات و حداقل ۶ ماه سابقه کار بازرسی موتورخانه

معرفی تاسیسات ضروری موتورخانه

در موتورخانه فرایند احتراق سوخت و گرم شدن آب اتفاق میافتد. این فرایند باید تحت شرایط ایمنی انجام شود تا منجر به حوادث و مخاطرات نگردد. با بکارگیری تاسیسات ضروری موتورخانه مطابق اصول میتوان یک محیط ایمن برای احتراق سوخت و گرم شدن آب فراهم کرد. به طور کلی برای ساخت یک موتورخانه بیسیک به مشعل، منبع آب، دیگ چدنی یا دیگ آبگرم و پمپ آب نیاز دارید. در ادامه به طور مختصر به شرح هر یک میپردازیم:

مشعل موتورخانه:

مشعل (Burner) وظیفه تامین شعله از سوخت در شرایط ایمن را ایفا میکند. مشعل‌ها با توان ۵۰۰۰۰ کیلوکالری تا ۷۰۰۰۰۰۰کیلوکالری و به صورت گازسوز، دوگانه سوز و گازوییل سوز تولید میشوند.  رله مشعل هنگام کاهش سوخت یا کاهش فشار اکسیژن شعله را خاموش میکند و اینگونه از اتلاف سوخت جلوگیری میشود. در واقع هر چه میزان گردش هوا و کنترل نسبت سوخت به هوا بیشتر باشد، ظرفیت گرمایشی تولید شده در مشعل نیز افزایش میابد. در مشعل های یک مرحله ای که دارای کمترین ظرفیت گرمایشی نیز هستند سوخت با فشار به سمت شعله پمپاژ میشود. اما در مشعل‌های دو مرحله ای سوخت اضافی از طریق یک نازل مجددا به فرایند احتراق باز میگردد و نسبت سوخت به هوا کنترل میشود.

مشعل سه گانه سوز گرم ایران
خرید مشعل سه گانه سوز گرم ایران با ارزان ترین قیمت در ترموتبرید

دیگ چدنی یا دیگ آبگرم فولادی

دیگ (Boiler) برای ایجاد سطح انتقال دما بین شعله مشعل و آب بکار گرفته میشود. جنس بدنه دیگ‌های چدنی از چدن آتشخوار و جنس بدنه دیگ‌های فولادی از الیاژ فولاد است که مقاومت بالایی در برابر رطوبت و اتش دارند. دیگ های چدنی از آببندی و کنار هم قرار گرفتن پره های چدنی ساخته شده اند. در داخل پره های چدنی آب جریان دارد و شعله مشعل در حفره میانی پره های آب را گرم میکند. دیگ‌های فولادی یا دیگ های آبگرم به صورت یکپارچه و با ورق فولادی مقاوم ساخته میشوند. هات واتر بویلرها در دو نوع واترتیوب و فایرتیوب ساخته میشوند. در طراحی دیگ‌های فایرتیوب و واترتیوب محل آتش و آب مخالف است؛یعنی در داخل لوله‌های دیگ فایرتیوب گازهای حاصل از احتراق جریان دارد و در داخل لوله‌های دیگ واترتیوب آب جریان دارد. بهتر است بجای خرید یک دیگ تامین کننده صددرصد ظرفیت، از دو دیگ تامین کننده ۷۵ درصد ظرفیت مورد نیاز استفاده کنید. با استفاده از چند دیگ به جای یک دیگ با ظرفیت بالا در صورت بروز مشکل دیگ سالم وارد عمل میشود.

دیگ آبرم 92000 کیلوکالری از محصولات ترموتبرید است.
دیگ آبگرم فولادی ۹۲۰۰۰ کیلوکالری بر ساعت ترموتبرید

پمپ آب

پمپ های آب (Water Pump) با تبدیل انرژی الکتریکی (برق)به نیروی مکانیکی و جنبشی، یکی از تاسیسات ضروری موتورخانه محسوب میشوند. نحوه عملکرد پمپ ها با یکدیگر تا حدودی متفاوت است اما به طور کلی میتوان گفت پمپ با دریافت انرژی الکتریکی از الکتروپمپ و تبدیل ان به انرژی مکانیکی توسط پره ها یا پروانه، انرژی را به سیال منتقل میکند. از نظر نحوه عملکرد پمپ ها به دو دسته جا به جایی مثبت و گریز از مرکز تقسیم میشوند. در وبسایت ترموتبرید انواع پمپ‌های لیو، لورا، گراندفوس، آزادالبرز، گراندفوس، ابارا و دیزل ساز با ارزانترین قیمت موجود است.

پمپ آب پنتاکس یکی از بهترین پمپ‌های ترموتبرید است.
پمپ آب پنتاکس

منبع آب موتورخانه

از منبع دوجداره جهت تامین آب برای گرمایش ساختمان و آب مصرفی ساختمان و واحدها استفاده میشود. به طور کلی در موتورخانه از منبع ذخیره آب، منبع ذخیره گازوییل، منبع کویلی و منبع دوجداره، منبع دوجداره باز یا بسته استفاده میکنند. منبع آب از سرد شدن ساختمان هنگامی فشار آب کم است یا آب شهری قطع است جلوگیری میکند. به عنوان منبع إخیره آب از دو نوع گالوانیزه و پلیمری استفاده میشود که، مخازن پلیمری مقرون به صرفه‌تر هستند. اما اگر مخزن در مکان بدون سقف یا در معرض نور خورشید قرار میگیرد بهتر است از منابع گالوانیزه استفاده شود تا از رشد باکتری و جلبک پیشگیری شود. در مخزن‌های پلیمری اتلاف دما بسیار کمتر از مخازن گالوانیزه است، و تنوع مخزن‌های پلیمری بیشتر از مخازن گالوانیزه است.

تجهیزات تکمیلی موتورخانه

برای تاسیس موتورخانه با بازدهی و ایمنی بالا نیاز به تجهیزات تکمیلی مانند ترمومتر و مانومتر و تجهیزات آتش نشانی نیز دارید. برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه انتخاب تجهیزات موتورخانه و استعلام قیمت تاسیسات با کارشناسان فروش ترموتبرید تماس بگیرید. در فروشگاه ترموتبرید تمامی تاسیسات ضروری موتورخانه با ارزانترین قیمت و کیفیت بالا موجود است.

منبع:https://en.wikipedia.org/wiki/Engine_room

حمزه بازدید : 1 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

علت یکسره شدن پمپ آب

آبی که در دسترس ما است ممکن است فشار مناسبی برای بالا رفتن از لوله‌های ساختمان را نداشته باشد ( به خصوص در طبقات بالا)، برای حل این مشکل از پمپ آب استفاده می‌کنیم. گاهی اوقات ممکن است بنابر دلایل و اختلالات مختلف، پمپ به صورت یکسره کار کند. برای پاسخ به علت یکسره کار کردن پمپ چیست، در ابتدا باید بدانیم که چه عواملی باعث کار کرد پمپ می‌شوند. یکسره شدن پمپ آب سبب داغ شدن پمپ و آسیب های جبران ناپذیر به سیستم آبرسانی میشود.

پمپ چگونه روشن و خاموش می‌شود؟

پمپ آب فشار لازم برای حرکت آب داخل لوله‌ها را تامین می‌کند. زیرا هنگامی که شیر آب باز می‌شود داخل لوله، افت فشار رخ می‌دهد، بنابراین برای جبران این افت فشار، دستگاه شروع به کار می‌کند. هنگامی هم که شیر آب بسته می‌شود، به صورت طبیعی این افت فشار کاهش پیدا می‌کند و پس از چند ثانیه پمپ خاموش می‌شود.

چه عاملی باعث یکسره شدن پمپ می‌شوند؟

عواملی وجود دارند که باعث یکسره کار کردن پمپ می‌شود. مانند نصب غیر اصولی دستگاه، حال اگر فرض بر این باشد که دستگاه صحیح و اصولی نصب شده باشد، عوامل دیگر دخیل در این مسئله عبارتند از:

  • خراب بودن شیر یک طرفه
  • سوراخ بودن تیوب منبع انبساط
  • خراب بودن یا تنظیم نبودن کلید اتوماتیک پمپ یا ست کنترل
  • نشتی داخل شیر آب و لوله کشی ساختمان ( چون باعث کم شدن فشار لوله و در نتیجه روشن شدن دستگاه می‌شود)
  • هوا گرفتن دستگاه

در صورت در معرض دید نبودن دستگاه، چطور متوجه شویم پمپ در حال یکسره کار کردن است؟

یکی از عواملی که می‌شود بر  آن استناد کرد، بالا رفتن هزینه قبض برق است. از دیگر موارد مانند بالا بودن دمای شیر آب سرد است که می‌تواند دلیل آن، این باشد که پمپ به صورت یکسره در حال کار کردن است.

چرا گاهی اوقات پمپ درست کار می‌کند، گاهی یکسره کار می‌کند؟

مشکل یکسره شدن پمپ آب ممکن است از فشار آب ورودی به منزل نشات بگیرد که راه حل آن، انتخاب یک منبع ذخیره مناسب است.

در شرایط دیگری امکان دارد مشکل از توان دستگاهی باشد که برای ساختمان انتخاب کرده‌اید باشد، در این صورت می‌توانید از یک کارشناس مشاوره بگیرید.

اختلال در سیستم الکتریکی مانند خراب بودن یا تنظیمات نادرست کلید اتوماتیک یا ست کنترل از دیگر عوامل این مسئله است.

نحوه عیب یابی در زمان یکسره کار کردن پمپ:

  • شیر بای پس: از بسته بودن شیر بای پس دستگاه اطمینان حاصل کنید. چون اگر این فلکه باز باشد، آب داخل پمپ و داخل منبع در حال چرخش است و مانند این است که یک شیر آب دائم باز باشد و فشار بالا نمی‌آید تا سوییچ دستگاه، عملکرد را متوقف کند.
  • فلکه خروجی: در قسمت خروجی دستگاه، یک شیر آب وجود دارد، آن را ببندید، اگر پمپ از کار افتاد و فشار بالا آمد، به طور قطع در لوله کشی ساختمان ترکیدگی یا نشتی وجود دارد.
  • صافی داخل دستگاه: بعد از خاموش کردن دستگاه و تخلیه شدن آب داخل آن در قسمت ورودی پمپ، یک توری یا صافی وجود دارد آن را باز کرده و تمیز کنید. گرفتگی صافی باعث می‌شود آب کمتری وارد دستگاه شود و در نتیجه دستگاه نمی‌تواند فشار را تامین کند و فشار به حد نصاب نمی‌رسد و همچنان پمپ در تلاش است که فشار را بالا ببرد لذا کلید، دستگاه را خاموش نمی‌کند.
  • پروانه دستگاه: گاهی اوقات امکان دارد پروانه‌ پمپ آسیب دیده باشد. جنس پروانه‌های دستگاه‌ها متفاوت است مانند باکالیت، برنج، استیل که معمولا پروانه‌های باکالیت در مواقعی که دستگاه، خشک کار کند حالت خود را از دست می‌دهد و پره‌های آن زاویه پیدا می‌کنند و فشار لازمه را برای هدایت آب تولید نمی‌کند. در این صورت با کمک یک فرد متخصص پروانه‌ را درست کنید.
  • سیم پیچی یا استاتور: امکان دارد سیم پیچی پمپ شما ضعیف و مستعمل شده باشد و دستگاه توان لازمه برای بالا بردن فشار ( تا جایی که سوئیچ دستگاه را متوقف کند) ندارد.

جمع بندی یکسره شدن پمپ آب

عوامل و فاکتورهای مختلفی برای به اختلال افتادن سیستم پمپ وجود دارد، که یکی از این اختلالات، یکسره کار کردن دستگاه و قطع نشدن کارکرد آن است. برای رفع این مشکل، ابتدا بهتر است کل سیستم را به دقت بررسی کرد و اگر نیاز به تعمیرات خاصی دارد، با یک متخصص تماس بگیرید.

حمزه بازدید : 0 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

ضوابط بوستر پمپ آتشنشانی در سال ۱۴۰۳

در این مقاله به معرفی و بررسی جدیدترین ضوابط شهرداری و اتشنشانی ناظر بر بوسترپمپ آتشنشانی FIRE BOOSTER PUMP پرداخته ایم. برای دریافت تاییدیه های شهرداری و اتشنشانی و پایان کار مجتمع های ساختمانی نیاز به رعایت قوانین و تبصره های ایمنی است. در این مقاله به تمام قوانین و ضوابط بوستر پمپ اتشنشانی در سال ۱۴۰۳ اشاره کرده ایم. پمپ آب آتشنشانی باید بر اساس دبی موردنیاز سیستم در شرایط حریق(آتش) و فشار مورد نیاز برای آبرسانی به دورترین مصرف‌کننده از نظر هیدرولیکی انتخاب شود. حداقل ظرفیت آبدهی پمپ آب آتشنشانی برای ساختمان های کلاس S1 و S2 ( در ادامه کلاس بندی ساختمان ها را توضیح داده ایم.)باید برابر با دبی موردنیاز اسپرینکلرها و برای ساختمانهای کلاس S3  برابر با جمع دبی سیستم اسپرینکلر با سیستم لوله ایستاده کلاس ۴ در نظر گرفته شود. در ادامه این مطلب از ترموتبرید به بررسی جدیدترین ضوابط و قوانین اتش نشانی میپردازیم.

کلاس بندی ساختمان ها بر اساس متراژ و ارتفاع:

ساختمان کلاس S3: ساختمان های با متراژ بالای ۱۰۰۰۰ مترمربع، ساختمان های مسکونی یا اداری با ارتفاع بالای ۲۳ متر، ساختمان تجاری با ارتفاع بالای ۱۲ متر یا متراز بالای ۴۸۳۰ متر مربع،ساختمان های تجاری یا انبار در گروه پرخطر و تصرفات خاص و یا کم خظر با متراژ بالای ۱۰۰۰ متر.

ساختمان کلاس S2:ساختمان های صنعتی یا انبار در گروه کم خطر  و متراژ کمتر از ۱۰۰۰ متر، ساختمان تجاری با ارتفاع کمتر از ۱۲ متر و متراز کمتر از ۴۸۳۰ مترمربع، ساختمان های مسکونی و اداری با ارتفاع کمتر از ۲۳ متر و متراز بین ۴۸۳۰ تا ۱۰۰۰۰ مترمربع یا ساختمان مسکونی و اداری زیر ۴۸۳۰ متر مربع و ارتفاع بین ۲۳ تا ۳۰ متر.

ساختمان کلاس S1:ساختمان های مسکونی و اداری کمتر از ۲۳ متر و با متراز کمتر از ۴۸۳۰ متر مربع.

در این عکس کلاس بندی ساختمان ها بر اساس معیار اتشنشانی توضیح داده شده است.

حداقل تعداد پمپ های لازم برای سیستم اتش نشانی

در ساخت هر بوستر پمپ آتشنشانی، باید دو پمپ اصلی استفاده شود. هر دو پمپ باید توان تأمین ظرفیت سیستم آتشنشانی را داشته و یکی از پمپ ها به عنوان رزرو استفاده شود. درصورتی که پمپ اصلی از کار بیفتد، پمپ دوم باید به صورت اتوماتیک وارد مدار شود. طبق ضوابط سال ۱۴۰۳هر بوستر پمپ آتشنشانی، علاوه بر دو پمپ اصلی، باید مجهز به یک پمپ جوکی جهت تأمین افت فشارهای جزئی شبکه لوله کشی باشد. فشار پمپ جوکی Jockey pump باید به اندازه پمپ اصلی و رزرو و دبی جوکی پمپ باید کمتر از جریان خروجی از یک اسپرینکلر در سیستم در نظر گرفته شود. در ساختمان هایی که مطابق دستورالعمل ملزم به اجرای سیستم تأمین توان اضطراری )دیزل ژنراتور( هستند، باید توان موردنیاز حداقل یکی از پمپها در انتخاب و طراحی دیزل ژنراتور لحاظ شود.

در کلیه شرایط، بوستر پمپهای آتش نشانی باید هم توسط سیستم برق شهری و هم توسط سیستم برق اضطراری تغذیه شوند. اگر تغذیه بوستر پمپ آتش نشانی از دیزل ژنراتور(موتور برق)است، مسیر تغذیه و تابلوی فرمان پمپها Electrical control panel باید از یکدیگر مستقل باشند و از مسیری امن در برابر آتش عبور داده شود. در این شرایط هر دو تابلوی فرمان بوستر پمپ ها، باید به صورت خودکار هم از سیستم برق اصلی و هم از طریق دیزل ژنراتور(موتور برق) تغذیه شود.

مقررات ساخت و ضوابط بوستر پمپ اتشنشانی ۱۴۰۳:

  • اتاق پمپ یا ژنراتور دیزل(موتور برق) نیازمند نور و گردش هوای مناسب باشد و به سیستم تهویه مناسب مجهز باشد.
  • حجم مخزن سوخت پمپ یا ژنراتور دیزل باید به ازای هر کیلووات توان پمپ، ۱ لیتر در نظر گرفته شده و برای مقدار نهایی محاسبه شده ۱۲ % ضریب اطمینان نیز لحاظ شود.
  • اندازه لوله های مکش و دهش بوستر پمپ باید بر اساس کاتالوگ پمپ ها و مشخصات فنی ذکر شده توسط سازنده روی پلاک پمپ انتخاب شود.
  • سایز کلکلتورهای ورودی پمپ باید یک سایز بیشتر از کلکتور خروجی در نظر گرفته شده و حداقل ۱ اینچ باشد. انشعاب میان مخزن و کلکتور ورودی پمپ باید هم سایز با کلکتور لحاظ شود.
  • محل نصب بوستر پمپهای آتشنشانی و سایر ادوات مربوطه نظیر پانل کنترلی آن و قسمت تغذیه برق، باید در برابر آسیب فیزیکی، آبگرفتگی، آتش، حرارت زیاد، وزش شدید باد، یخ بستگی و سایر شرایط مخرب محیطی، به طور مناسب محافظت شود.
  • تا حد ممکن از نصب بوستر پمپ آتشنشانی در مکانی که احتمال حریق است خودداری کنید. اگر بوستر پمپ در قسمتی از ساختمان که احتمال وقوع آتش سوزی در آن وجود دارد،قرار گرفت، این فضا باید با مصالح مقاوم در برابر حریق به طور کامل پوشانده شود.
  • شاسی بوستر پمپ ها باید قوی و محکم باشد و بتواند وزن و ارتعاشات پمپ ها را تحمل کند. شاسی باید از انتقال ارتعاشات پمپ ها به سازه ساختمان تا حد ممکن جلوگیری کند.
  • بوستر پمپ های آتشنشانی باید دارای برچسب مشخصات فنی و ایمنی و استاندارد باشند. این برچسب باید خوانا باشد و به مرور زمان در برابر خوردگی و رطوبت آسیب نبیند.
  • بوستر پمپ آتشنشانی باید توسط رنگ ها، علائم و یا نشانه های مناسب از سایر پمپهای ساختمانی مجزا شود و به سادگی قابل تشخیص باشد.
  • محدوده فشار مانومتر نصب شده روی کلکتور خروجی را، باید متناسب با فشار نامی پمپ انتخاب کنید.

مقررات نصب و اجرای ضوابط بوستر پمپ اتشنشانی ۱۴۰۳:

  •  روی کلکتور خروجی پمپ ها متعلقات کنترل و پایش مناسب، مانند پرشرسوئیچ، مانومتر فشار، شیر تست، تخلیه و اتصال مخزن دیافراگمی در نظر بگیرید.
  • در محل نصب پمپ آتشنشانی باید شبکه بارنده مجهز داشته باشد.
  •  روی کلکتور خروجی بوستر پمپ، باید یک انشعاب آب شهر با سایز حداقل ۱ اینچ در نظر بگیرید.
  • در کلیه قسمتهایی که شبکه آب آتشنشانی به نحوی با آب مصرفی در ارتباط است، مانند انشعابات آب شهر و اتصال مخزن مشترک به کلکتور ورودی پمپ، باید از شیر یکطرفه دوتایی استفاده کنید.
  • در قسمت دهش پمپ، باید یک شیر یک طرفه و یک شیر قطع کننده جریان نصب شود.
  • مخزن ذخیره آب بوستر پمپ آتش نشانی میتواند از نوع فلزی یا پلی اتیلنی چندلایه و یا منبع بتنی مدفون در زمین باشد و محل قرارگیری آن باید با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه مشخص شود.
حمزه بازدید : 0 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

بررسی و مقایسه انواع چیلر | انتخاب بهترین چیلر

برای بررسی انواع چیلر، ابتدا باید تعریف درست و دقیقی از چیلتر داشته باشیم. چیلر به طور کلی دستگاهي در زمينه تهويه مطبوع است که با بهره گرفتن از فرآیند تبخیر و تقطیر یک مبرد که بین اجزای چیلر تراکمی یا چیلر جذبی در حال گردش است، حرارت را از یک قسمت مشخص دستگاه، به قسمت دیگر آن منتقل می‌کند. انواع چیلر درواقع برای این فعالیت طراحی شده‌اند که آب را برای سرمایش و خنک‌سازی هوای ساختمان و یا برای مصارف صنعتی سرد کنند. با به گردش درآمدن مبرد بین اجزا، حرارت آب در اواپراتور از آن گرفته شده و خنک می‌شود و نهایتا، در کندانسور است که این گرمای اضافی به محیط بیرون می‌رود. کلیت کار انواع چیلر به زبان ساده، همین فرآیند است.

آب سردشده در انواع چیلر به کمک پمپ و لوله‌کشی به واحدهای توزیع‌کننده هوای سرد (همچون فن کویل‌هایی که از پیش در ساختمان یا دستگاه هواساز تعبیه شده‌اند) منتقل می‌شود. لوله‌هایی که آب سرد را منتقل می‌کنند به‌خوبی عایق‌کاری شده‌اند تا دمای آب افت نکند و در اثر افت راندمان، برفک روی دیواره بیرونی لوله شکل نگیرد. آب سرد خارج‌شده از انواع چیلر می‌تواند در فرآیندهای صنعتی نیز استفاده شود.

انواع چیلر به لحاظ عملکرد

انواع چیلر با توجه به عملکرد، از یکدیگر متفاوت می‌شوند. در ادامه قرار است بیشتر با انواع چیلر و مخصوصا چیلر تراکمی و چیلر جذبی آشنا شوید.

+ آشنایی با نحوه عملکرد چیلر و کاربرد

چیلر تراکمی

چیلر تراکمی یکی از معروفترین انواع چيلر است که از راه سیکل تبرید تراکمی، آب سرد توليد مي‌كند. چیلر تراکمی يكي از مهم‌ترین تجهیزات توليد برودت و سرمایش است كه در ساختمان‌ها و كارخانه‌هاي صنعتي از آن استفاده مي‌كنند. چیلر تراکمی بخار با نام انگليسي Vapor compression chiller را در اصل بر اساس سیکل كارنو يا همان سیکل تبرید تراکمی بخار ساخته‌اند.

یک چیلر تراکمی، یک مجموعه چهارگانه از اجزا را شامل می‌شود: کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور. در چیلر تراکمی، سیال مبرد به شکل بخار داغ وارد کمپرسور و تا جایی که به فشار بالاتری برسد متراکم مي‌شود. اين يعني در جريان مبرد افزايش دما صورت مي‎گيرد. بعد،‌ بخار داغی که از کمپرسور خارج می‌شود، به کمک کندانسور در یک فشار ثابت و غیرمتغیر، تا دمای اشباع خنک و در ادامه، با دفع شدن حرارت از آن، به مادون سرد یا همان مایع اشباع تبدیل می‌شود. درواقع در چیلر تراکمی به واسطه اختلاف دمای ایجاد شده بین مخلوط بخار و مایع و محیط اواپراتور، سرمایش و خنک‌سازی رخ می‌دهد.

چیلر اسکرو، چیلر اسکرال، چیلر توربوکر، چیلر پیستونی، چیلر مدولار و چیلر دایم کار از انواع چیلر تراکمی هستند و هرکدام به لحاظ شکل عملکرد و نوع کمپرسور و چندبخشه بودن فعالیت‌شان با هم فرق می‌کنند.

چیلر جذبی

از دیگر انواع چیلر، می‌توانیم از نوع مهم چیلر جذبی نام ببریم. چیلر جذبی یکی از انواع چیلرهای ساختمانی‌ست که در مکان‌های متنوعی کاربرد دارد. چیلر جذبی يک سیستم سرمایشی است که در طی سیکل آن، بخار و شعله مستقیم و آب داغ، به هوای سرد و مطبوع تبدیل می‌شود. از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد چیلر جذبی می‌توان به این اشاره کرد که در آن، به جای کمپرسور از جاذب و ژنراتور استفاده می‌شود.

چهار بخش اصلی چیلر جذبی شامل جاذب (ابزوربر)، ژنراتور، کندانسور و اواپراتور است. چیلر جذبی برای شروع به کار، به یک منبع گرما نیاز دارد که می‌تواند شعله، بخار و یا انرژی الکتریکی باشد. نیاز دارد. به زبان ساده، اجزای چیلر جذبی در همکاری با هم، منابع گرما را به سیستم‌های فن کویل منتقل و هوای خنک تولید می‌کنند.

دیگر نکته مهم و قابل توجه درباره چیلرهای جذبی همین امر است که در آن‌ها از مبردهای معمولی استفاده نمي‌شود. درواقع ماده مبرد در اين چيلر، آبی‌ست که با لیتیوم بروماید و يا آمونياك ترکیب شده است؛‌ همان ماده‌ای که در جاذب (محفظه جذب‌کننده) وجود دارد. گفتنی است که این موارد غیرسمی و ایمن هستند.

انواع چیلر جذبی دو دسته دارند:

·       چیلر جذبی تک‌اثره

·       چیلر جذبی دواثره

تفاوت چیلر تراکمی و چیلر جذبی

به هنگام بررسی انواع چیلر، باید تفاوت‌های آن‌ها را پیش از هرچیز درک کرد. در دو نوع ذکرشده، علی‌رغم تمام تفاوت‌ها، در هر دو نوع بخش‌های کمپرسور، اوپراتور و شیر انبساط شبیه به هم است؛ بدین معنا که اواپراتور اولین قسمت فرآیند تهویه است و شیر انبساط به عنوان آخرین بخش عمل می‌کند. با این همه اما، تفاوت‌های بسیاری هم در بخش‌های دیگر همچون کندانسور، مبرد و حتی اواپراتور وجود دارد و و این تفاوت‌ها، عمدتا به این برمی‌گردد که کارکرد یک دستگاه (چیلر جذبی) بر اساس جذب و دیگری (چیلر تراکمی) بر اساس تراکم مبرد است.

از دیگر تفاوت‌های انواع چیلر تراکمی و جذبی این است که در چیلر تراکمی، عمل فشرده‌سازی مبرد تنها در یک مرحله به انجام می‌رسد؛ اما این فرآیند در چیلرهای جذبی در چهار بخش جاذب، پمپ، مبدل حرارتی و ژنراتور انجام می‌شود. به‌واقع این چهار بخش در کنار هم، نقش کمپرسور چیلر تراکمی را برای چیلر جذبی بازی می‌کنند. این تفاوت‌ها، تفاوت‌های ساختاری انواع چیلر بودند.

انواع چیلر به لحاظ کاربردی نیز با هم متفاوت هستند. انتخاب انواع چیلرها برای مصارف مختلف و فضاهای متفاوت بستگی به مولفه‌های زیادی دارد. شرایط تاسیساتی و شرایط محیطی از جمله این مولفه‌ها هستند. به همین دلیل، پیش از خرید حتما اطلاعات و نیاز خود را به شکل دقیق به یک فرد کاردان بگویید و موارد زیر را حتما در خرید خود در نظر داشته باشید:

·       دسترسی به منابع آب

·       بودجه مناسب

·       میزان و نوع انرژی مصرفی

·       فضای نصب و تعبیه دستگاه

·       نیازهای پروژه و شرایط مختلف محیطی

از فرق‎های اساسی بین چیلر تراکمی و جذبی این است که نصب چیلرهای جذبی به دقت و تخصص بیشتری نیازمند است. به همین دلیل، در نظر گرفتن موارد بالا پیش از خرید انواع چیلر به یک ضرورت تبدیل می‌شود.

حمزه بازدید : 0 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

داکت اسپلیت چیست؟ | معایب و مزایا استفاده از داکت اسپیلت

داکت اسپلیت رایج‌ترین نوع سیستم تهویه مطبوع در جهان است که آن را به اسپلیت‌های خانگی Duct Split نیز می‌شناسند. نصب داکت اسپیلت‌ها یا اسپلیت‌های کانالی بدین صورت است که آن‌ها را داخل کانال‌هایی قرار می‌دهند که از پیش در سقف کاذب ایجاد شده است. اسپیلت نیز با استفاده از هواساز و مکش هوای داخل، قادر است گرمایش و سرمایش را در اماکن مسکونی، اداری و تجاری فراهم کند.

برای سرمایش، عملکرد داکت اسپیلت کاملا شبیه کولرهای گازی اسپیلت است؛ بدین معنا که برای این کار گاز مبرد با استفاده از سیکل تبرید از کندانسور، شیر انبساط، کمپرسور و اواپراتور رد می‌شود. با تغییر فاز هوایی که از روی کویل رد شده است، اواپراتور سرد می‌شود و نهایتا، به تولید سرمایش می‌انجامد. منبع تغذیه در داکت اسپیلیتDuct Split ، برق است. برای گرمایش، داکت اسپیلت همچون فن کویل، از کویل و آبی که در آن جریان دارد استفاده می‌کند. این آب جریان‌یافته در کویل توسط اسپیلت گرم می‌شود و گرمایش تولید می‌کند. تامین آب گرم توسط پکیج یا موتورخانه انجام می‌شود و منبع تغذیه برای گرمایش در اینجا، گاز است. به طور کلی داکت اسپیلت ها در دو نوع اینورتردار و بدون اینورتر در ایران تولید میشوند که در ادامه به شرح مفصل این دو نوع اسپلیت کانالی پرداخته ایم. 

– خرید داکت اسپیلت با ارزانترین قیمت

بررسی کزایا و معایب داکت اسپلیت در وبسایت ترموتبرید

بررسی مزایا و معایب داکت اسپلیت در وبسایت ترموتبرید

انواع داکت اسپیلت

این دستگاه مانند اسپیلت دیواری، دارای دو بخش است: یک واحد داخلی (هواساز) و دیگری، یک یونیت خارجی (کندانسور). این دو بخش به واسطه لوله‌های مسی به هم متصل می‌شوند. داکت اسپیلت‌ها انواع مختلفی دارند و بسته به نیاز مصرف‌کننده، از هم متفاوت می‌شوند. درواقع داکت اسپیلت‌ها بر اساس اینکه کمپرسورشان چه نوع نیروی محرکه‌ای دارد، به دو نوع تقسیم می‌شوند:

  1. داکت اسپیلت اینورتردارInverter split duct
  2. داکت اسپیلت بدون اینورترSplit duct without inverter

داکت اسپیلت اینورتردار مستقیما به واسطه فناوری دور متغیر از داکت اسپیلت بدون اینورتر متفاوت شده است. تفاوت اصلی داکت اسپیلت اینورتردار با نوع دوم، در سرعت متغیر این دو است. در داکت اسپیلت‌های معمولی، عموما از کمپرسورهایی استفاده می‌کنند که اصطلاحا زیر بار قرار می‌گیرند. به عبارت بهتر، این نوع سیستم معمولی، برق نسبتا زیادی مصرف می‌کند. در این نوع سیستم، هنگامی که کمپرسور روشن می‌شود، حدودا ۱۶ آمپر توسط کمپرسور استفاده می‌شود. در داکت اسپیلت بدون اینورتر، دور چرخش موتور ثابت است.

داکت اسپیلت اینورتردار نوعی اسپیلت نسل جدید و بهینه‌شده است. در داکت اسپیلت اینورتردار، کمپرسور مبتنی بر یک دور چرخش موتور متغیر کار می‌کند. در این سیستم‌، وقتی دستگاه را روشن کنید، کمپرسور به تدریج از جریان کم شروع به فعالیت می‌کند و اگر نیاز بیشتری برای تامین دما توسط کمپرسور شناسایی شود، در آن صورت است که برق بیشتری مصرف خواهد کرد. این نکته مهم باعث شده است که داکت اسپیلت اینورتردار با نصف برق مصرفی داکت اسپلیت بدون اینورتر به فعالیت خود بپردازند.

داکت اسپیلت اینورتردار به خاطر طول عمر مفید بیشتر، فعالیت سریع‌تر، صدای کمتر حین فعالیت و مصرف برق پایین‌تر، طرفداران بیشتری دارند.

در سرعت متغیر این دو دستگاه است. معمولاً کولرهای معمولی سرعت ثابت دارند. اما در مقابل صدای کمتر، طول عمر مفید بیشتر، فرآیند سرد و گرم سازی سریع‌تر و هزینه مقرون به‌صرفه‌تر، ازجمله محاسن داکت اسپیلت‌های اینورتر است.

 

مزایا و معایب اسپیلت های کانالی و اسپلیت های نسل جدید

سیستم‌های تهویه انواع مختلفی دارند که داکت اسپیلت یکی از آن‌هاست. بر اساس تحقیقات انجام شده در سازمان HVAC سوییس طبق معیارهای ASHRAE در سال ۲۰۱۷ داکت اسپلیت ها ارزانترین و مقرون به صرفه ترین سیستم های تهویه دوستدار محیط زیست محسوب میشوند. این سیستم نسبت به دیگر سیستم‌ها، مزایا و معایبی دارد که فرد هنگام خرید، باید با دقت بالا آن‌ها را در نظر داشته باشد. این مزا و معایب را در ادامه مرور می‌کنیم.

 

مزایا داکت اسپلیت

داکت اسپیلت‌ سیستمی با مزایای مختلف و جالب توجه است. این سیستم‌ها قادر هستند که بازده دستگاه را با استفاده از هوای برگشتی تا حد خوبی افزایش دهند. سوخت کمتر، برق کمتر (نسبت به کولر گازی و تا ۵۰ درصد کمتر) و سرمایش و گرمایش بهینه‌تر از جمله مهم‌ترین مزایای آن‌هاست. در ادامه به شکل جزیی‌تری به مزایای داکت اسپیلت می‌پردازیم:

  •       مجهز به فیلتر هوای قابل شست‌وشو جهت حذف آلودگی
  •       قابل نصب در فضاهای مختلف به لحاظ سایز
  •       شکل‌دهنده گردش هوای بهتر در فضا
  •       نگهداری و تعمیر راحت و عدم نیاز دائم به متخصص و تکنسین
  •       قیمت مناسب با توجه به نیاز
  •       استفاده از کویل برای گرمایش، و در نتیجه کاهش ۲۰ الی ۳۰ درصدی مصرف گاز در فصول سرد
  •       قابلیت استفاده در ساختمان‌های در حال بازسازی
  •       اشغال فضای کم و سازگاری بالای سیستم با طراحی و معماری داخلی
  •       راندمان گرمایشی بالا
  •       تنوع بالای انواع تولیدی
  •       استقلال واحدها به لحاظ مصرف انرژی
  •       نیاز بسیار کم به لوله‌کشی مسی
  •       نیاز بسیار کم به لوله‌کشی آب گرم
  •       دارای قابلیت تامین اکسیژن کافی برای واحدهای مسکونی و آپارتمانی
  •       دارای قابلیت طراحی سیستم مناسب با مناطق مختلف گرمسیر و سردسیر

قابل توجه است که در صورت خرید داکت اسپلیت اینورتردار، این مزایا، مخصوصا مزایای حول مصرف کمتر انرژی و بهینگی، افزایش خواهند یافت.

معایب داکت اسپلیت

با وجود همه این مزایا، این سیستم‌ها معایب معدودی هم دارند که بهتر است مصرف‌کننده پیش از خرید از آن‌ها آگاه باشد. این معایب شامل موارد زیر هستند:

  •  بزرگ‌ترین مورد در میان معایب این سیستم‌ها، عدم جداسازی فضا در تعیین دماست؛ یعنی با روشن شدن دستگاه، تمام فضاهای خانه هم‌دما می‌شوند و امکان تنظیم دمای هر قسمت به صورت مجزا وجود ندارد. این امر به دلیل قرار گرفتن ترموستات در بزرگ‌ترین فضاست که تعیین می‌کند مابقی فضاها چه دمایی داشته باشند.
  •   براي نصب اين سيستم،‌ نیاز است که مصرف‌کننده تغییراتی در سازه مدنظرش دهد و کانال‌کشی کند. این ممکن است گزینه در دسترسی برای همه نباشد.
  •   این سیستم‌های تهویه مطبوع نسبت به چیلرها و مینی چیلرها مصرف برق بیشتری دارند. البته اسپیلت‌های دیواری به شکل چشمگیری برق کمتری مصرف می‌کنند.
  •     هنگام فعالیت دستگاه، صدای زیادی از آن تولید می‌شود که ممکن باعث مزاحمت و اوقات‌تلخی شود. البته در داکت اسپیلت اینورتردار این مسئله تا حد خوبی کنترل شده است. همچنین، خیزش باید در این سیستم‌ها کم است.
  •    این سیستم‌های تهویه هوا، جزو موارد نسبتا گران‌تر محسوب مي‌شوند.
  •    این سیستم برای فضاهای بسیار بزرگ مناسب نیست.

 

داکت اسپیلت‌ها به صورت کلی دستگاه‌هایی کاربردی هستند که در فصول سرد و گرم می‌توانند در تامین سرمایش و گرمایش به شکل خوبی موثر واقع شوند. برای انتخاب اسپلیت باید به متراژ فضای خود توجه ویژه داشته باشید و همچنین برای اطمینان، از یک متخصص آشنا به این سیستم مشورت بگیرید. می‌توانید برای این امرروی متخصصان ترموتبرید حساب کنید.

حمزه بازدید : 0 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

آموزش تنظیم گرمایش داکت اسپلیت برای زمستان

امروزه داکت اسپلیت‌ها یکی از کاربردی‌ترین و پرطرفدارترین سیستم‌های تهویه مطبوع هستند که عموما هم دارای سیستم گرمایش و هم سیستم سرمایش‌اند. به دلیل دوکاره بودن این سیستم، یادگیری تنظیم گرمایش داکت اسپلیت از امور ضروری برای صاحبان داکت اسپلیت است. راه‌اندازی و استفاده از گرمایش داکت اسپلیت با راندمان بالا نکاتی دارد که در صورت رعایت آن‌ها، تجربه مطلوبی از استفاده داکت اسپلیت در فصل زمستان کسب خواهید کرد. در ادامه، تنظیم داکت اسپلیت برای زمستان را به شما آموزش می‌دهیم.

 

گام‌های سرویس، راه‌اندازی و تنظیم داکت اسپلیت برای فصل زمستان

برای اینکه بتوانید گرمایش داکت اسپلیت را داشته باشید، باید راه‌اندازی و سرویس ابتدایی آن را انجام دهید. برای راه‌اندازی و سرویس به صورت کلی، شما ۳ مرحله در پیش دارید:

تنظیم حالت گرمایش داکت اسپلیت

تنظیم حالت گرمایش داکت اسپلیت

۱. شست‌وشو و نظافت یونیت خارجی و داخلی

برای راه‌اندازی گرمایش داکت اسپلیت، اول باید یونیت‌های داخلی و خارجی را شست‌وشو داد؛ چرا که داکت اسپلیت در حال استفاده بوده است و بهتر است نظافت شود تا از باز بودن مسیر های ورودی و خروجی اطمینان حاصل شود.برای تمیز کردن داکت اسپلیت مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  1. ابتدا دریچه ای که جهت بررسی و شست وشو روی داکت اسپلیت تعبیه شده را باز کنید.
  2. پس از تمیز کردن یونیت داخلی به همین ترتیب یونیت خارجی را نیز تمیز کنید.
  3. فن ها و پروانه های پشت یونیت خارجی را میتوانید با استفاده از پودر و شوینده تمیز کنید.
  4. در تمام مراحل شست و شو دقت کنید که آب به موتور دستگاه و موتور فن نفوذ نکند.

۲. باز کردن اتصالات و شیرهای مخصوص ورود و خروج آب گرم

بعد شست و شو ونظافت یونیت داخلی و خارجی نوبت به راه‌اندازی گرمایش داکت اسپلیت میرسد. برای توزیع هوای گرم در فضا، بهترین کار این است که فلکه‌های ورودی و خروجی آب گرم را باز کنید. این فلکه‌ها به کویل آب گرم متصلند. در صورتی که گرمایش داکت اسپلیت از طریق پکیج شوفاژ صورت می‌گیرد، پکیج را برای تنظیم داکت اسپلیت برای گرمایش فعال کنید.

۳. تغییر مود دستگاه از ترموستات یا کنترلر

در این مرحله برای گرمایش داکت اسپلیت، باید تنظیمات داکت اسپلیت را از طریق ترموستات یا کنترلر تغییر دهید. مرحله اول این تغییر، قرار دادن مود روی Heat (گرما)ست و مرحله بعد،

تغییر حالت اسپلیت از وضعیت سرمایش به گرمایش، از مهم ترین اقدامات در جهت راه اندازی و اعمال تنظیمات گرمایش سیستم محسوب می شود. برای اجرایی کردن این امر بایستی تنظیمات مربوط به حالت MODE دستگاه به صورت درست و اصولی انجام شود. برای اعمال تنظیمات دستگاه می توان از طریق ریموت کنترل و ترموستات اقدام نمود. بر این اساس، در مرحله ابتدایی، باید حالت سیستم را روی وضعیت HEAT قرار دهید. سپس، درجه آن روي ۱۶-۱۸ تنظيم شود.

چگونگی تنظیم داکت اسپلیت با توجه به نوع سیستم

ابتدایی‌ترین نکته برای تنظیم داکت اسپلیت برای فصل زمستان، در نظر گرفتن نوع سیستم داکت اسپلیت است. به طور کلی گرمایش داکت اسپلیت می‌تواند دو نوع باشد:

  1.     گرمایش داکت اسپلیت به صورت Heat Pump
  2.     گرمایش داکت اسپلیت به صورت آب گرم

پیش از هرچیزی، برای گرمایش داکت اسپلیت آن را سرویس کنید و ترجیحا از یک سرویس‌کار کاردان کمک بگیرید. بعد از سرویس، هواگیری داکت اسپلیت را انجام دهید. هواگیری برای جلوگیری از سروصدای اضافه به هنگام گرمایش داکت اسپلیت ضروری است. سپس با توجه به نوع سیستم، یکی از دو بخش زیر را به عنوان ادامه مراحل انتخاب کنید.

 

تنظیم حالت گرمایش داکت اسپلیت در سیستم HEAT PUMP

سیستم گرمایش اسپلیت کانالی از نوع Heat Pump، از فشار مبرد استفاده و از کمپرسور برای افزایش دما کمک می‌گیرد. اگر دو مرحله مهم و ابتدایی «سرویس کردن» و «هواگیری» را انجام داده‌اید، حالا می‌توانید برای گرمایش داکت اسپلیت مراحل بعدی زیر را طی کنید.

  1.     با ریموت کنترل داکت اسپلیت‌تان، مود سیستم را تغییر بدهید. توجه کنید که مود باید روی آیکون خورشید یا هیت (Heat) باشد.
  2.     درجه گرمایش داکت اسپلیت را در بازه ۱۶-۱۸ بگذارید. با توجه به تغییرات دما، می‌توانید این درجه را تغییر دهید. داکت اسپلیت شما برای تولید گرما راه‌اندازی شده است.

نکته بسیار مهم در خصوص تنظیم اسپلیت برای گرمایش، یکی این است که باید تدریجا دما را افزایش دهید. اینکه به یکباره دما را از ۱۶ یا ۱۷ به ۲۴ ببرید، تعادل دما را از بین می‌برد و فضای خانه را بسیار گرم و خفه می‌کند.

 

تنظیم حالت گرمایش اسپلیت کانالی در سیستم آب گرم

از آنجا که در سیستم آب گرم، دمای داکت اسپلیت از طریق موتورخانه/پکیج تامین می‌شود، نیاز دارید که قبل از تنظیم داکت اسپلیت به طور رسمی، مدل وضعیت پکیج را تغییر دهید. بهترین زمان برای سرویس کردن داکت اسپلیت، زمانی بین اوایل پاییز تا قبل از سرد شدن رسمی هواست. اگر سیستم داکت اسپلیت شما از نوع آب گرم است مراحل زیر را دنبال کنید.

  1.     برای تنظیم گرمایش داکت اسپلیت خود، ابتدا باید فیلترهای یونیت داخلی آن را شست‌وشو دهید. در این مرحله ابتدایی می‌توانید از یک سرویس‌کار کمک بخواهید. در ادامه مفصل‌‌تر درباره این مرحله خوانید خواند.
  2.     حالا شیرهای آب گرم را باز کنید تا داکت اسپلیت شروع به کار کند.
  3.     در سیستم آب گرم برای تنظیم داکت اسپلیت باید آن را روی فن قرار داده، و بعد دما را در کنترلر تنظیم نکنید.
  4.     در کنترلر، حالت داکت اسپلیت را عوض کرده و آن را روی Hear قرار دهید.
  5.     دما روی روی ۱۸ درجه بگذارید.

گرمایش اسپلیت شما حالا راه‌اندازی شده است. 

عکس ریموت کنترل داکت اسپلیت برای تنظیم روی حالت گرمایش

عکس ریموت کنترل داکت اسپلیت برای تنظیم روی حالت گرمایش

نكات مهم براي تنظيم گرمايش داكت اسپلیت در زمستان

  •       در صورتی که در این کار تخصص ندارید، اصلا و ابدا دستگاه را باز نکنید. تنظیم داکت اسپلیت باید توسط فردی باتجربه انجام شود تا مراحل به‌درستی انجام شود و حوادث ناگوار رخ ندهد.
  •       هنگام شستن یونیت خارجی، آب را مستقیما روی آن نپاشید. قسمت‌هایی مثل کمپرسور و برد داکت اسپلیت هم اصلا نباید با آب برخورد کنند.
  •       هنگام روشن شدن دستگاه، همه دریچه‌های خروجی را باز یا نیمه‌باز بگذارید تا جریان هوا به‌درستی شکل بگیرد و گرمای داکت اسپلیت به بهترین نحو پخش شود.

 

اگر سوالات بیشتری در خصوص گرمایش داکت اسپلیت و تنظیم داکت اسپلیت برای فصل سرما دارید، از متخصصان ترموتبرید سوال کنید. 

حمزه بازدید : 0 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ Booster Pumps مجموعه ای از پمپ های آبرسانی است که روی شاسی و با ضوابط ویژه ای به یکدیگر متصل شده اند. امروزه پمپ‌های آب به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی افراد تبدیل شده‌اند؛ مخصوصا زندگی‌های شهری که تراکم زیاد جمعیت را در آن‌ها شاهد هستیم. شاید تا به حال نام بوستر پمپ به گوش‌تان خورده باشد و برایتان سوال شده باشد که تفاوت پمپ با بوستر پمپ چیست؟. بوستر پمپ با خود پمپ فرق دارد و شاید خیلی از افراد این نکته را ندانند. در ادامه، تمام اطلاعاتی را که نیاز دارید درباره بوستر پمپ آبرسانی و اتش نشانی بدانید به شما خواهیم گفت.

بوستر پمپ عموما به مجموعه‌ای از پمپ قوی گفته می‌شود که برای افزایش فشار آب در موازات هم فعالیت می‌کنند. عموما توقع می‌رود که با نصب یک پمپ در ساختمان، مشکل فشار و حجم آب برای تمام ساکنین حل شود. این در حالی است که حتی با وجود یک پمپ قوی، نوسانات آب و اختلال در حجم و فشارش دور از ذهن نیست. اینجاست که پمپ بوستر به کمک می‌آید. مهم‌ترین وظیفه‌ای که پمپ بوستر دارد این است که سطح آب را در مقدار مناسب آن نگه دارد و اجازه ندهد که نوسانات آب بر روی فشار آب تاثیر بگذارد.

درواقع بوستر پمپ، وسیله تقویت پمپ اولیه است. تامین فشار آب و مهم‌تر از آن، ثابت نگه داشتن سطح آب، با مجموعه ای از پمپ های بوستر شده ممکن می‌شود. تابلوی کنترل اصلی‌ترین جزء یک مجموعه بوستر پمپ است که وظیفه‌اش، همان نگه داشتن سطح دبی آب در یک حد ثابت است.

 

انواع بوستر پمپ به لحاظ مکانیزم

به صورت کلی، بوستر پمپ‌های شناخته‌شده در دو نوع تولید می‌شوند، که این دو نوع به لحاظ مکانیزمی که دارند از یکدیگر متفاوت شده‌اند:

  1. بوستر پمپ دور ثابتCONSTANT SPEED

بوستر پمپ دور ثابت یکی از دو نوع پمپ بوستر است. این نوع بوستر پمپ کاری به سطح دبی آب ندارد و فقط در تامین فشار آب نقش دارد. به عبارت بهتر، در این نوع بوستر پمپ، سطح دبی آب باید از پیش تنظیم شده باشد.

  1. بوستر پمپ دور متغیرVARIABLE SPEED ADJUSTABLE

بوستر‌ پمپ‌های دور متغیر به لحاظ مکانیزم در مقابل پمپ بوستر دور ثابت قرار می‌گیرد؛ به این معنا که قابلیت تنظیم سطح دبی برای این بوستر پمپ تعریف شده است و در ادامه، قادر به تقویت فشار آب نیز هستند. 

فروش بوستر پمپ های آبرسانی و اتشنشانی با ارزانترین قیمت در ترموتبرید

فروش بوستر پمپ

انواع بوستر پمپ به لحاظ کارکرد

بوستر پمپ‌های شناخته‌شده‌ای در بازار وجود دارند که مخصوص یک کارکرد به‌خصوص هستند. با استفاده از بوستر پمپ آبرسانی و بوستر پمپ آتشنشانی میتوان تا ۳۰ درصد به طول عمر سیستم آبرسانی ساختمان افزود.این بوستر پمپ‌ها با توجه به یک نیاز مخصوص طراحی شده‌اند و هدف از تولیدشان ساختن یک پمپ قوی برای آن نیاز مخصوص است. موارد زیر شامل این بوستر پمپ‌ها هستند.

۱بوستر پمپ آبرسانی

بوستر پمپ آبرسانی (Water Supply Booster Pump) یک دسته‌بندی کلی از پمپ بوستر است و به زبان ساده، نقش تقویت فشار آب را دارد. به زبان تخصصی‌تر، بوستر پمپ آبرسانی یک وسیله تقویت‌کننده فشار آب با آرایش استاندارد است و سعی می‌کند در آن نقطه‌ای که بیشترین افت فشار و در عین حال، بالاترین مصرف آب صورت می‌گیرد، آبرسانی را انجام دهد. بوستر پمپ آبرسانی در حقیقت برای نگه داشتن فشار لازم طراحی شده است تا تامین یک شبکه مصرف با الگوی مصرف متغیر ممکن شود. به همین دلیل هم است که بوستر پمپ آبرسانی می‌تواند شامل ۱ عدد پمپ یا مجموعه‌ای بوستر پمپ باشد. برای مشخص شدن تعداد پمپ‌ها در بوستر پمپ آبرسانی، تراکم مصرف تعیین‌کننده است.

حالا سوال این است که عملکرد یک بوستر پمپ آبرسانی چگونه است؟ بوستر پمپ آبرسانی با مشاهده کوچک‌ترین مصرف در ساختمان، شروع به فعالیت می‌کند؛ ابتدا پمپ وارد مدار و دور آن نسبت به مصرف مشاهده‌شده بالا می‌رود. اگر ساختمان در پیک مصرف آب باشد، پمپ دوم (رزرو) نیز به عنوان کمکی در بوستر پمپ آبرسانی شروع به کار می‌کند. با کم شدن مصرف، این پمپ به تدریج از مدار خارج می‌شود.

 

معمولا برای کاهش صدماتی که ممکن است هنگام روشن شدن پمپ رخ دهد، برای بوستر پمپ آبرسانی اینورتر نصب می‌کنند. اینورتر invrter کمک می‌کند که الکتروموتورِ electromotor بوستر پمپ آبرسانی بعد از روشن شدن، به تدریج و آرام‌آرام کار کند و به تدریج هم افزایش دور و قدرت داشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود که اگر از بوستر پمپ آبرسانی استفاده می‌کنید، به فکر نصب اینورتر هم باشید.

۲بوستر پمپ آتشنشانی

یکی از اصلی‌ترین استفاده از بوستر پمپ‌ها، در آتش‌نشانی‌هاست. بوستر پمپ آتشنشانی FIRE BOOSTER PUMP نیز یکی از همین موارد استفاده است و اتفاقا موردی حیاتی محسوب می‌شود. سیستم اطفای حریق معمولا در مراکز مختلف نصب می‌شوند تا برای بروز حریق، آمادگی ایجاد کنند. بوستر پمپ آتشنشانی در اینجا وارد عمل می‌شود و آب مورد نیاز در سیستم‌های اطفا حریق را تامین می‌کند. معمولا بوستر پمپ آتشنشانی دارای چند الکتروپمپ مجاور هم هستند که تابلوی فرمان آن‌ها را کنترل می‌کند.

این نیاز همواره به آب با سطح دبی ثابت، بوستر پمپ آتشنشانی را به یکی از مهم‌ترین وسایل تبدیل می‌کند؛ چرا که بوستر پمپ آتشنشانی با مکانیزمی که برایش طراحی شده است، قادر است فشار آب را در یک دبی مشخص و به صورت یکنواخت نگه دارد. در همین راستا، اگر نوساناتی در تغییر مصرف آب دیده شود، توسط بوستر پمپ آتشنشانی کنترل می‌شود.

معمولا بوستر پمپ آتشنشانی را در ادارات و سازمان‌ها، سالن‌های ورزشی، اماکن تفریحی و… نصب می‌کنند.

بوستر پمپ آتشنشانی برای اطفا حریق کاربرد دارد.

بوستر پمپ اتشنشانی

بوستر پمپ خانگی

در کنار بوستر پمپ آبرسانی و بوستر پمپ آتشنشانی، نوع ساده‌تری از بوسترها وجود دارند که بوستر پمپ خانگی نام گرفته‌اند. بوستر پمپ خانگی عموما در مجتمع‌های مسکونی نصب شده و غالبا هم آن‌ها را در ساختمان‌هایی با تعداد طبقات و خانوارهای زیاد می‌بینیم. درواقع هرچه تعداد طبقات یک ساختمان بیشتر باشد، جابه‌جایی آب و نیاز به تقویت و ثابت نگه داشتن فشار آن هم بیشتر است؛ در نتیجه برای ساختمان‌های با طبقات بیشتر، بوستر پمپ خانگی قوی‌تری در نظر گرفته می‌شود. 

اجزای بوستر پمپ چیست؟

پمپ بوستر اجزای مختلفی دارد که راندمان و ماندگاری دستگاه را تضمین می‌کنند. این اجزا، شامل موارد زیر هستند.

  • الکتروموتور

الکتروموتور‌ها عامل محرک محور و پروانه پمپ هستند. برای طولانی کردن عمر پمپ، باید از الکتروموتور در برابر رطوبت و گردوغبار محافظت کرد.

  • بخش مکش

مکش دستگاه بوستر پمپ، شامل اتصالاتی مثل شیر فلکه، لرزه‌گیرف صافی و فلنج است که به بخش مکش و خروجی مخزن پمپ وصل می‌شود. کیفیت این موارد در جلوگیری از استهلاک زودهنگام بوستر پمپ بسیار موثر است.

  • بخش دهش

این بخش نیز با اتصالات مختلف، به شبکه مصرف پمپ وصل می‌شود. شیر یک‌طرفه، مغزی، تبدیل و مهره ماسوره از این اتصالات هستند. 

  • دیگر اجزا

مابقی اجزا شامل پرشر سوئیچ، تابلوی برق و کنترل، مانومتر، پرشر ترنسمیتر، کوپلینگ، مخزن دیافراگمی و شاسی و است.

اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ

اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ

مزایای استفاده از بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ قادر است سطح دبی و فشار آب لازمه را تامین کند و این مهم‌ترین مزیت و هدف آن است. اما به طور کلی، مزایای دیگری هم برای استفاده از بوستر وجود دارد:

  • بوسترها مصرف انرژی را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهند و افت فشار آب را از بین می‌برند.
  • بوسترها باعث می‌شوند ضربات ناگهانی و شدید به اتصالات و شیرآلات رخ ندهد. این نکته طول عمر پمپ را افزایش می‌دهد.
  • بوسترها فشار آب را در همه ساعات شبانه‌روز تنظیم می‌کنند و اختلالات احتمالی را از بین می‌برند.
  • بوسترها در صورت داشتن چند الکتروپمپ در کنار هم که نوبتی کار می‌کنند، فشار اضافه را از روی پمپ برمی‌دارند.
  • با نصب بوستر، افزایش مصرف آب مساوی با افت فشار نخواهد بود.

 

قیمت بوستر پمپ | خرید بوستر

بوستر پمپ‌ها در انواع و مدل‌های مختلف تولید می‌شوند و معمولا برندهای زیادی در این حوزه در بازار مشغول به کارند. هنگامی که چنین تنوعی را در بازار مشاهده می‌کنیم، باید نیاز خود را از پیش و به نحو احسن بشناسیم. نوع الکتروپمپ بوستر پمپ، ظرفیت و توان آن، برند تولیدکننده و… از جمله عوامل موثر در تعیین قیمت این دستگاه است.

مهم‌ترین قدم در خرید بوستر پمپ، شناخت دقیق نیازتان است. برای این کار نیاز دارید با فردی آشنا به کار مشورت کنید. متخصصین ترموتبرید برای ارائه این مشورت و اطلاع‌رسانی قیمت بوستر پمپ در خدمت خریداران هستند و سعی دارند بهترین محصول مطابق با نیاز را به خریداران ارائه دهند.

حمزه بازدید : 1 سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

رادیاتور پره ای چیست و نصب ان چگونه است؟

نصب رادیاتور پره ای ملزم به این است که ابتدا درباره رادیاتور و نحوه کار کرد ان اطلاعاتی کسب کنید. رادیاتور پره ای نوعی رادیاتور خانگی است که از آلومینیوم برای تولید آن استفاده میکنند. معمولا رادیاتور پره ای به دلیل وزن سبک، طراحی زیبا و کارایی زیادش، در بسیاری از منازل و ساختمان‌ها استفاده می‌شود. رادیاتور پره ای که با نام رادیاتور آلومینیومی نیز شناخته می‌شود، دارای پره‌هایی است که به موازات هم قرار می‌گیرند تا سطح تماس با هوا را افزایش داده و گرما را بهتر منتقل کنند.

شاید درباره ساختار و کارکرد و نصب رادیاتور آلومینیومی سوالاتی داشته باشید. رادیاتور پره ای یا آلومینیومی خطوط آبی دارند که مستقیما به داخل پره‌ها پاشیده می‌شوند. با نصب رادیاتور آلومینیومی و ورود آب به درون پره‌ها و انتقال حرارت به آلومینیوم، رادیاتور پره ای قادر خواهد بود گرما را به فضای اتاق منتشر کند. یکی از بهترین و مورد علاقه‌ترین ویژگی‌های رادیاتور پره ای برای خریداران، قابلیت تنظیم دمای ساده در رادیاتور است و آن را به یکی از محبوب‌ترین روش‌های گرمایش منازل تبدیل کرده است. رادیاتور پره ای نه‌تنها طراحی زیبا و کاربردی‌ای دارد، بلکه جنس آلومینیومی آن باعث شده است که در برابر هر گونه سایش و زنگ‌زدگی مقاوم شود.

رادیاتور آلومینومی ایران رادیاتور

رادیاتور آلومینومی

راهنمای نصب رادیاتور پره ای

رادیاتور پره ای مراحل نصب ساده‌ای دارد، اما دقت بالا در هر مرحله نصب از ضروریات است. برای نصب رادیاتور آلومینیومی باید مراحل زیر را طی کنید:

  1.     محل نصب رادیاتور پره ای را در خانه مشخص کنید.
  2.     با استفاده از ابزار مناسب، پایه‌های نصب رادیاتور پره ای را به دیوار وصل کنید.
  3.     رادیاتور پره ای را به پایه‌های نصب متصل کنید.
  4.     خط آب را با استفاده از شیرهای تنظیم، به رادیاتور پره ای وصل کنید.
  5.     با استفاده از ترموستات رادیاتور، گرمای مدنظرتان را تنظیم کنید.

در هر مرحله از نصب و راه اندازی رادیاتور آلومینیومی، نیاز به دقت و حساسیت بالایی دارید. درواقع نکاتی وجود دارند که بهتر است آن‌ها را بدانید و رعایت کنید:

  •       مطمئن شوید خط آب، به‌ شکل درست به رادیاتور آلومینیومی وصل شده است. نباید هیچ نشتی‌ای وجود داشته باشد.
  •       مطمئن شوید که همه پایه‌های نصب رادیاتور پره ای، خوب و محکم به دیوار چفت شده باشند.
  •       دوره‌های تعیین‌شده برای تعمیر و بازرسی رادیاتور آلومینیومی را جدی بگیرید و سرکشی به تجهیزات آن را از یاد نبرید.
  •       حتی در صورت نصب رادیاتور پره ای توسط خودتان، حتما در صورت بروز مشکل به تعمیرکار کاربلد مراجعه کنید.

 _آشنایی با انواع رادیاتور 

لوازم نصب رادیاتور پره ای

برای نصب رادیاتور پره ای به لوازمی نیاز دارید که در زیر لیست شده‌اند:

  1.     پایه‌های نصب: در نصب رادیاتور پره ای، پایه‌های نصب زیرساخت سازه اصلی هستند ک به دیوار متصل می‌شوند.
  2.     شیرهای تنظیم: این شیرها برای کنترل جریان آب و همچنین تنظیم دمای رادیاتور آلومینیومی هستند. شما باید برای تنظیم گرمای مدنظرتان، باید از این شیرها استفاده کنید.
  3.     خط آب: برای انتقال آب به رادیاتور آلومینیومی، از خط آب استفاده می‌شود.
  4.     ترموستات: کنترل دمای رادیاتور آلومینیومی با ترموستات ممکن می‌شود.
  5.     ابزار نصب: برای نصب رادیاتور پره ای، نیاز دارید که ابزاری مانند پیچ‌ومهره، پرچ، مته و… را در دسترس داشته باشید.
ست لوازم نصب رادیاتور

ست لوازم نصب رادیاتور

این موارد ضروری برای نصب رادیاتور پره ای هستند. به جز این موارد، می‌توانید از خط لوله (اگر آب به رادیاتور دور است)، پوشش حرارتی (جهت کاهش اتلاف دما و افزایش راندمان رادیاتور آلومینیومی) و گردگیر (جهت جلوگیری از نشت آب) نیز استفاده کنید.

 

باید و نبایدها در راه اندازی و نصب رادیاتور آلومینیومی

حالا که راهنمای نصب رادیاتور پره ای را خوانده‌اید، شاید فکر کنید که این مراحل نصب، به نظر خیلی ساده هستند. اما برای درست کار کردن رادیاتور، نیاز به نصب درست و اصولی، و برای نصب درست و اصولی نیاز به رعایت یک‌سری باید و نباید مهم دارید.

 

O  محل نصب رادیاتور آلومینیومی

 درباره چگونه به نظر رسیدن رادیاتور وسواس به خرج ندهید و محل نصب را، بر اساس لوله‌کشی‌های موجود انتخاب کنید. رادیاتور پره ای ظاهر چشم‌نوازی دارد و در هر قسمتی از خانه می‌تواند جای خودش را باز کند؛ نکته مهم‌تر این است که آیا لوله‌کشی‌های لازم را برای نصب رادیاتور دارید؟ آیا می‌خواهيد از لوله‌كشي‌هاي قديمي براي رادياتور پره ای جدید خود استفاده کنید یا نیاز دارید که لوله‌کشی‌های جدیدی نصب کنید؟

 

O  ابعاد رادیاتور آلومینیومی

رادیاتورهای موجود در بازار تنوع زیادی دارند. برای نصب رادیاتور پره ای جدید خود عجله نکنید و با برآورد درست از میزان نیاز به گرما و متراژ خانه/اتاق، ابعاد مناسب را برای رادیاتور خود انتخاب کنید. در این مورد شاید نیاز به نظرات تخصصی‌تری داشته باشید که برای این منظور، کارشناسان ترموتبرید می‌توانند به شما کمک کنند.

توجه داشته باشید که طراحی رادیاتور پره ای نیز در حال حاضر به مرحله جدیدی وارد شده است و تنوع آن بسیار بالا رفته است. اولویت خود را اینگونه بچینید: اول ابعاد، بعد طراحی. اگر می‌خواهید به سراغ یک چهره جدید برای منزل خود بروید، رادیاتورهای عمودی که از جدیدترین‌ها هستند می‌تواند انتخاب جذابی باشد.

 

O  خرید شیر و رادیاتور مناسب

قبل از هر خریدی، محاسبه کنید که میزان دقیق حرارتی که برای گرم کردن اتاق از رادیاتور پره ای می‌خواهید چقدر است. این کار را می‌توانید با ماشین حساب‌های BTU انجام دهید. سپس به فکر خرید شیر مناسب برای رادیاتور آلومینیومی خود باشید. شیرها نقش مهمی در شکل دادن تجربه شما از رادیاتورهای پره ای بازی می‌کنند.

در این خصوص و درباره کلیت مراحل خرید و نصب رادیاتور پره ای می‌توانید با کارشناسان ترموتبرید تماس بگیرید.

 

حمزه بازدید : 0 سه شنبه 28 فروردین 1403 نظرات (0)

منبع موتورخانه ترموتبرید

اگر در ساختمان محل سکونت خود موتورخانه دارید، احتمالا تا به حال متوجه اثرات افت فشار آب بر روی عملکرد پمپ‌ها و دیگ‌ها شده‌اید. منبع موتورخانه بهترین راه حل برای از بین بردن نوسان فشار آب و استفاده از منابع آب و مخازن آب است. حالا سوال این است این منبع دقیقا چه کار می‌کند، چه انواعی دارد و قیمت منبع موتورخانه در بازار به چه شکل است.

اگر قصد خرید این محصول را دارید و در حال مقایسه قیمت منبع موتورخانه با منابع ذخیره آب معمولی هستید، به این نکته توجه کنید؛ تفاوت اصلی منبعِ اصطلاحا موتورخانه با این منابع ذخیره آب، طراحی آن‌ها، حجم مشخص‌شان و توانایی‌شان در نگهداری آب در یک بازده دمایی مطلوب است.

آب گرم و تامین گرمایش در فصول مشخص، از جمله ضروریات ساختمان‌های مسکونی است که از قدیم‌الایام و پس از احداث موتورخانه، به اموری قابل دسترس تبدیل شدند. موتورخانه ساختاری متشکل از چندین تجهیزات دارد که در کنار هم قرار گرفتن‌شان امر گرمایش و تامین آب گرم را ممکن می‌کند. یکی از مهم‌ترین تجهیزات در این ساختار، منبع آب گرم موتورخانه است که برای نگهداری آب گرم، ذخیره و تولید آن استفاده می‌شود. قیمت منبع موتورخانه یک قیمت معقول است و خرید منبع موتورخانه برای تکمیل موتورخانه شما ضروری است.

 

کارکرد منبع موتورخانه

تامین آب گرم به شکلی فوری و در حجم مناسب مخصوصا اگر درباره ساختمان‌های چند طبقه بالابلند صحبت کنیم، اصلا کار آسانی نیست. استفاده زیاد از آب و در کنار آن، افت فشار در چنین فضاهایی نیاز به یک منبع آب گرم موتورخانه را افزایش می‌دهد. مهم‌ترین تجهیزات موتورخانه‌ها و سیستم‌های حرارتی در چنین مواقعی، منابع و مخازن هستند. اگر در حال فکر کردن به قیمت منبع موتورخانه هستید یا در خرید منبع موتورخانه شک دارید، به این فکر کنید که این منبع قرار است آب گرم مصرفی شما را در هر لحظه مهیا کند. از مهم‌ترين نكات چنين كاركردي، اين است كه شما با این منبع آب گرم موتورخانه، به ذخيره‌اي با حجمي مشخص از آب گرم دسترسي داريد و منبع موتورخانه قادر خواهد بود كه آن را حتي براي استفاده بعدتر شما نگهداري كند. همه اين‌ها با قيمت منبع موتورخانه كه بسيار منصفانه است، نهايتا به کاهش استهلاک تجهیزات، صرفه‌جويي در انرژی و جلوگیری از اتلاف آن می‌انجامد.

ظرفیت این منبع با واحد «لیتر» اندازه‌گیری شده و در حجم‌های مختلفی طراحی، تولید و به بازار عرضه می‌شود. اندازه و حجم منبع بسته به میزان آب گرم مورد نیاز ساختمان و ظرفیت سیستم گرمایش موتورخانه مشخص می‌گردد. همچنین، فارغ از قیمت منبع موتورخانه، آن را عموما با استفاده از ورق فولادی با روکش گالوانیزه تولید می‌کنند که آن را بسیار مقاوم می‌کند و قیمت منبع موتورخانه نیز طبق همین متریال‌ها مشخص می‌شود. این نکته را نیز در نظر بگیرید که آلیاژ به‌کاررفته در بدنه کاملا بهداشتی است و طعم، بو و مزه آب را تغییر نمی‌دهد. از طرفی به همین دلیل، آلیاژی مقاوم در برابر پوسیدگی شناخته شده است. عموما شرکت‌های تولیدکننده سعی دارند قیمت منبع موتورخانه را هم‌سطح با این خدمات کنند و در عین حال، از کیفیت محصولات خود دریغ نمی‌کنند.

انواع منبع موتورخانه

به دلیل تنوع در نیاز افراد و همچنین زمینه مصرف گسترده‌شان، مدل‌ها و قیمت منبع موتورخانه نیز تنوع دارد و به تبع، انواع مختلفی هم برای آن تعریف شده است. قیمت منبع موتورخانه در این انواع مختلف است و همچنین، کارایی آن‌ها نیز با هم فرق دارد. اگر قصد خرید منبع موتورخانه دارید، در ادامه مروری بر انواع این محصول خواهیم داشت:

منبع آب گرم دوجداره:

در این نوع منبع، دو جداره فلزی (داخلی و خارجی) وجود دارد و بین آن‌ها، یک فضای خالی تعبیه شده است. با جریان یافتن آب یا بخار داغ در این فضای خالی، آب داخل منبع گرم می‌شود. این منبع مناسب شوفاژ و تامین کردن آب گرم بهداشتی است.

منبع آب گرم کویل‌دار:

این منبع، یک کویل مسی و همچنین مخزن فلزی دارد. آب درون مخزن از طریق کویل که بخار یا آب داغ در آن جریان گرفته است گرم می‌شود. از این منبع موتورخانه برای مصارف تجاری-صنعتی بهره می‌برند.

منبع آب گرم ایستاده:

صفت عمودی در این نوع از منبع موتورخانه به شکل نصب این منبع اشاره دارد. این منبع معمولا در ظرفیت‌هی مختلف تولید می‌شود و بیشتر برای شوفاژ و تامین کردن آب گرم بهداشتی و مصرفی به کار می‌رود.

منبع آب گرم افقی:

افقی بودن این منبع به نحوه نصب آن اشاره دارد. این منبع آب گرم در ظرفیت‌های مختلف تولید و برای مصارف تجاری-صنعتی استفاده می‌شود.

منبع آب گرم انبساط باز:

وظیفه اصلی این منبع، تنظیم کردن میزان فشار آب در سیستم‌های گرمایشی است؛ بدین شکل که منبع را به سیستم گرمایش متصل می‌کنند و افزایش زیاده از حد فشار آب توسط آن جلوگیری می‌شود.

 

اگر قصد خرید منبع موتورخانه دارید و نمی‌دانید کدام نوع از آن را خریداری کنید، باید به نیاز و شرایط‌تان توجه داشته باشید. شاید قیمت منبع موتورخانه مهم‌ترین فاکتور برای شما بود، شاید هم بیشتر به طول عمر بیشتر یا توانایی بالاتر منبع برای مصارف ساختمانی اهمیت می‌دادید. بهتر است پیش از در اولویت قرار دادن قیمت منبع موتورخانه به عنوان فاکتور اول، با یک کارشناس صحبت کنید.

 

مزایای اصلی منبع موتورخانه

اگر قصد خرید منبع موتورخانه را دارید، احتمالا از مزایای متعدد این محصول آگاهی دارید:

·        تامین شدن آب گرم مصرفی با دمایی ثابت

·        ایمنی بالا: با خرید منبع موتورخانه، فشار آب را در کنترل خود دارید و با تنظیم فشار آب، از خطرات احتمالی زیادی جلوگیری خواهد شد.

·        کم شدن هزینه‌ها: قیمت منبع موتورخانه آن را به یک کالای مقرون به صرفه تبدیل کرده است که در کنار کاهش مصرف انرژی و افزایش پیدا کردن طول عمر سیستم گرمایش، خرید منبع موتورخانه را به یک ضرورت برای ساختمان شما تبدیل می‌کند.

·        کم شن رسوب و جرم: منبع موتورخانه جرم و رسوبات را از آب جدا کرده و با این کار، مشکل گرفتن لوله‌ها یا خراب شدن سیستم گرمایشی را حل می‌کند.

·        منبع آب گرم با جدا کردن رسوبات و جرم از آب، از گرفتگی لوله‌ها و خرابی سیستم گرمایشی جلوگیری می‌کند.

 

قیمت منبع موتورخانه

اگر قصد خرید منبع موتورخانه دارید و می‌خواهید برآورد درستی نیز از قیمت منبع موتورخانه داشته باشید، بهتر است با یک فروشنده معتبر ارتباط بگیرید. بسته به نوع منبع، ظرفیت و متریال ساخت آن، قیمت منبع موتورخانه متغیر می‌شود و در بازار نوسانی، قیمت‌های به‌روز را باید از فروشنده‌ای که کیفیت را سرلوحه تولید خود قرار می‌دهد جویا شوید.

حمزه بازدید : 0 سه شنبه 28 فروردین 1403 نظرات (0)

 

دیگ فولادی ترموتبرید

 

دیگ فولادی یکی از تجهیزات بسیار مهم است که در موتورخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تجهیزات انواع مختلف و کاربردهای گسترده‌ای دارند. قیمت دیگ فولادی با توجه به این موارد و ویژگی‌های مهمی که در آن لحاظ شده است تعیین می‌شود. در ادامه، اطلاعات جامع مورد نیازتان را برای خرید دیگ فولادی مرور می‌کنیم.

 

 

دیگ فولادی یک محصول مقاوم در برابر فشار داخلی است که با استفاده از فولاد ساخته می‌شود. این دیگ‌ها به طور کلی، از انواع دیگ‌های مورد استفاده در موتورخانه شوفاژ محسوب می‌شوند و در سیستم گرمایش منازل، جزئی حیاتی هستند. پیش از خرید دیگ فولادی، باید بدانید این دیگ دقیقا چه کار می‌کند؟

دیگ‌های فولادی وسیله‌هایی هستند که در آن‌ها، گرمای حاصل از سوخت گاز یا گازوئیل مورد استفاده قرار می‌گیرد تا فرآیند تبادل حرارت میان آتش و آب انجام شود.

قیمت دیگ فولادی، طبق عوامل مهم و مختلفی تعیین می‌شود؛ یکی از اصلی‌ترین این عوامل ویژگی‌های فنی دیگ بخار است. درواقع این محصول باید پروسه ساخت اصولی‌ای داشته باشد و در آن، استانداردهای بین‌المللی ساخت مخازن فشار و حرارت رعایت شود. برای مثال، استفاده از فولاد آلیاژی ویژه یا ورق استیل در تولید این دیگ‌ها، در این استانداردها آورده شده است. از دیگر موارد مهم در ساخت دیگ‌های فولادی، داشتن لوله‌های عایق حرارت و فشار و لوله‌های نسوز است.

 

اجزای یک دیگ فولادی

دیگ‌های فولادی از اجزای مختلفی تشکیل و ساخته شده‌اند که با کنار هم قرار گرفتن این اعضا، دیگ کارکرد طبیعی خود را طی خواهد کرد. این اجزا شامل موارد زیر هستند:

·        شیر اطمینان

·        لوله

·        بدنه

·        اتصالات برای منبع‌ها

·        اتصالات لوله‌اي براي رفت و برگشت

·        اتصالات دودكش براي خارج كردن دود ديگ

·        شاسي

·        كاور

·        صفحات براي نگه داشتن لوله

·        شيرتخليه

·        محفظه جهت خارج كردن گازهاي سوختني

·        دريچه تعمير

·        درهاي عقب و جلوي ديگ

 

انواع دیگ‌های فولادی

قیمت دیگ فولادی همچنین بسته به نوع آن دارد و پیش از خرید دیگ فولادی، بهتر است با انواع آن آشنا شوید. دیگ‌های فولادی عموما در دو نوع «فایر تیوب» و «واتر تیوب» تولید و توزیع می‌شوند.

 

 

دیگ فولادی فایر تیوب (لوله آتش)

در این نوع لوله، گازهایی که از احتراق غنی هستند، مواد را از لوله‌ها عبور می‌دهند. از آنجایی که دیگ‌های فولادی یک مخزن بزرگ با مقدار زیادی آب در خود دارند، با عبور گرمای آتش از این لوله‌های مذکور، دمای آب مخزن بالا می‌رود و در نهایت این فرآیند، بخار تولید می‌شود.

تعمیر و نگهداری دیگ‌های فایر تیوب آسان‌تر است و رسوب کمتری نسبت به نوع واتر تیوب دارد.

 

دیگ فولادی واتر تیوب (لوله آب)

سیستم این دیگ فولادی مثل نوع قبلی است، با این تفاوت که به جای عبور آتش از لوله‌های دیگ، آب در لوله جریان پیدا می‌کند. حرارتی که از محفظه‌های احتراق حاصل می‌شود، دمای آب را بالا برده و بخار تشکیل می‌دهد. قیمت دیگ فولادی واتر تیوب عموما باید با فروشنده به شکل منظم چک شود؛ چرا که به دلیل وجود آب در لوله‌ها، رسوب زیادی در لوله تولید می‌شود و هزینه رسوب‌زدایی از آن نیز بالاست. به همین دلیل عموما کمتر استفاده می‌شود و مشتری باید آن را به طور مخصوص و متناسب با نیازش سفارش دهد.

 

دیگر دیگ‌های فولادی به لحاظ سایز و حجم و ظرفیت

به جز دو دسته‌بندی اصلی‌بندی دیگ فولادی که ذکر شد، دسته‌بندی دیگری برای این محصول وجود دارد که مبتنی بر سایز و حجم دیگ‌هاست.

·         دیگ‌های کوچک

دیگ‌هایی که کمتر از 50 لیتر ظرفیت دارند، برای گرمایش آب به کار می‌روند و عموما به درد کسب‌وکارهای کوچک یا محیط خانگی می‌خورند.

·         دیگ‌های متوسط

دیگ‌هایی که بین 50 تا 500 لیتر ظرفیت دارند و در کسب‌وکارهای متوسط تا بزرگ استفاده می‌شوند. (برای مثال صنایع فولاد و صنایع غذایی.)

·         دیگ‌های بزرگ و بسیار بزرگ

دیگ‌های بزرگ و بسیار بزرگ ظرفیتی بیشتر از 500 لیتر دارند و برای تولید بخار با دمای بالا و فشار بالا به کار می‌روند. صنایعی مانند نیروگاه‌های حرارتی و صنایع بزرگ پتروشیمی از این نوع دیگ استفاده می‌کنند. ظرفیت بالا، ایمنی و دوام بیشتر این نوع از دیگ‌ها، دلیل اصلی استفاده از این دیگ‌ها در صنایع بزرگ‌تر است.

به طور کلی و به لحاظ ظرفیت نیز، دیگ‌های فولادی در اندازه‌های و ظرفیت‌های مختلف (متناسب با صنعت مورد نظر) قابل تولید است.

 

مزایای دیگ فولادی

·        طول عمر بالا

·        امکان تغییر ضخامت دیگ با توجه به ظرفیت

·        بازدهی و راندمان بالای محصول به دلیل فولاد به‌کاررفته

·        ایمنی بالا و دارای فشارهای بسیار بالا

·        دارای تحمل شوک‌های حرارتی

·         قابل احتراق با انواع سوخت

 

محدودیت‌های دیگ فولادی

·        ثابت و غیر قابل تغییر بودن ظرفیت حرارتی دیگ

·        حمل‌ونقل سخت‌تر نسبت به مدل‌های چدنی

·        قیمت بالای دیگ به دلیل به کار رفتن فولاد

·        هزینه بالای تعمیر دیگ‌های فولادی نسبت به مدل‌های چدنی

 

تفاوت دیگ فولادی و دیگ چدنی

اگر به فکر خرید دیگ فولادی هستید، احتمالا با مدل‌های چدنی آن نیز در بازار مواجه شده‌اید. این دو جنس دیگ چند تفاوت عمده دارند؛ قیمت دیگ‌های فولادی از چدنی بیشتر است و دیگ چدنی برایتان ارزان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود. این در حالی است که ضخامت دیگ چدنی غیر قابل تغییر است و در دیگ‌های فولادی این ضخامت را می‌توانید تغییر دهید. همچنین، دیگ‌های فولادی با فشار کاری بالاتری کار می‌کنند و بازده حرارتی‌شان بهتر، و عمرشان طولانی‌تر از مدل‌های چدنی است. نهایتا، دیگ فولادی به دلیل جنسی که دارد، رسوب کمتری خواهد بست که به این معناست که هزینه پاکسازی رسوب برایتان وجود ندارد.

به طور کلی، در مصارف بزرگ‌تر صنعتی، با توجه به کارکردها و ویژگی‌های آن، قیمت دیگ فولادی توجیه اقتصادی دارد و بهتر است به جای مدل‌های چدنی، از مدل فولادی استفاده شود.

 

کاربردهای دیگ فولادی

دیگ‌های فولادی به دلیل فشار کاری بالا، کاربردهای گسترده و مختلفی دارند:

§        صنایع نفت و گاز:

در این صنایع، از دیگ‌های فولادی برای تولید گرمای سیالات و تولید بخار استفاده می‌شود.

§        صنایع شیمیایی:

در صنایع شیمیایی نیز تولید بخار و گرمای سیالات با دیگ بخار انجام می‌شود. مثلا برای تولید محصولاتی همچون کلر یا پلی‌اتیلن از دیگ‌هاي فولادی کمک می‌گیرند.

§        نیروگاه‌ها:

دیگهاي فولادی در نیروگاه‌ها به منظور تولید بخار و تأمین کردن انرژی الکتریکی به کار می‌روند. عموما این نیروگاه‌های حرارتی هستند که از این دیگ‌ها استفاده می‌کنند.

§        صنایع غذایی:

در صنایع غذایی نیز، از این دیگ‌ها برای تولید بخار و گرمای سيالات استفاده مي‌شود؛ برای مثال در فرآیند تولید قند و شیرینی و روغن، این کاربردها را مشاهده می‌کنید.

 

قیمت دیگ فولادی

همانطور که گفته شد، قیمت دیگ فولادی بستگی به مشخصات فنی، ابعاد و ظرفیت آن دارد. طبق این فاکتورها، قیمت دیگ فولادی می‌تواند از چندصدهزار تومان تا چند میلیون تومان برود. توجه کنید که قیمت تمام‌شده دیگ‌های فولادی با قیمت تولید آن توسط تولیدکننده فرق دارد و طبق توافقات انجام‌شده میان خریدار و مشتری، قیمت نهایی محصول مشخص می‌شود.

حمزه بازدید : 1 سه شنبه 28 فروردین 1403 نظرات (0)

دیگ چدنی ترموتبرید

یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین اجزا در موتورخانه ساختمان‌ها، دیگ چدنی است. پیش از خرید دیگ چدنی، باید با نکات مهم خرید آن آشنا شوید و بدانید کارکرد و کاربرد آن چیست. دیگ یا بویلر چدنی چیست و چرا برای راه‌اندازی و کارکرد درست موتورخانه به آن نیاز داریم؟

 

دیگ چدنی به عبارت ساده یک مخزن تحت فشار است که با آن، گرمایش ساختمان، آب گرم مصرفی، آب گرم مورد نیاز برای استخر و... تامین می‌شود. دیگ‌های چدنی این کار را با ایجاد احتراق داخل دیگ و انتقال حرارت این احتراق به سیال انجام می‌دهند. خرید دیگ چدنی برای عموم موتورخانه‌های قدیمی یا امروزی در ساختمان‌ها ضروری است.

پیش از اینکه به سراغ قیمت دیگ چدنی و مشخصات آن برویم، شاید بخواهید با جزییات بیشتری درباره نحوه عملکرد این نوع از دیگ بدانید. در دیگ‌های چدنی محفظه‌ای وجود دارد که انرژی گرمایشی حاصل‌شده از احتراق مشعل را، به سیالی که درون محفظه است انتقال می‌دهد؛ به عبارت دیگر، دیگ‌های چدنی با این کار آب را گرم می‌کنند. آب گرم‌شده با استفاده از پمپ‌ها به مدار گرمایشی وارد می‌شوند و نهایتا، انتقال حرارت را از طریق یک سیستم گرمایشی مشخص (مانند شوفاژ، فن کویل و...) انجام می‌دهند. دیگ از نوع چدنی، یک سطح گرمایشی و یک کوره دارد؛ سطح گرمایشی، آن مساحتی است که در معرض احتراق مشعل قرار می‌گیرد و کوره، فضای اصلی شکل گرفتن احتراق است. محدوده فشار کاری در دیگ‌های چدنی، 3 تا 5 اتمسفر است و همچنین، پیش از خرید دیگ چدنی، توجه کنید که این دیگ‌ها هم با گاز و هم با گازوئیل امکان کار دارند.

خرید دیگ چدنی یک خرید هوشمندانه برای تامین سرمایش فضا و آب مصرفی است؛ چرا که استفاده از چدن در تولید این دیگ سبب شده است که سطح انتقال حرارت و تبادلش با آب افزایش پیدا کند و همین مسئله به ظاهر ساده، راندمان دیگ را بالا برده است. جنس محصول، تاثیر اولیه را بر روی قیمت دیگ چدنی می‌گذارند و همینطور که می‌بینید، این جنس (چدن) مزایای مخصوص خودش را دارد.

 

اجزای دیگ چدنی

برای اینکه خرید دیگ چدنی شما هوشمندانه شکل بگیرد، باید با اجزای اصلی دیگ آشنا باشید؛ اجزای اصلی این دیگ، پره‌های آن هستند.

·        پره‌ها: این پره‌ها متناسب با ظرفیت دیگ انتخاب می‌شوند و قابل جداسازی هستند. می‌توانید پره‌ها را در موتورخانه با مغزی یا بوشن، جمع و آب‌بندی کنید. ظرفیت دیگ بسته به تعداد پره‌ها دارد و برای خرید دیگ چدنی، باید بدانید برای چه ظرفیتی نیاز به آن دارید.

·        اتصالات رفت‌وبرگشتی آب

·        شیر انبساط

·        ترموستات

·        دماسنج

·        فشارسنج

·        بدنه اصلی

قیمت دیگ چدنی عمدتا به کیفیت این قطعات برمی‌گردد.

از نکات مهم در خصوص قطعات و نگهداری دیگ‌های چدنی، توجه به پر بودن دیگ از آب است. اگر هنگام استفاده شما در دیگ آبی وجود نداشته باشد، ممکن است در بدنه و دیگ ترک ایجاد شود. همچنین، باید بدانید که چدن خاصیت شکنندگی دارد. پس از خرید دیگ چدنی و به هنگام انتقال آن به موتورخانه، دقت کنید که آسیبی به دیگ نرسد.

 

نکات مهم مونتاژ و خرید دیگ چدنی

دیگ‌های چدنی عموما چندین و چند قطعه دارند که باید به هم متصل شوند. در این مرحله (اتصال و مونتاژ) باید به نکاتی توجه کنید؛ قیمت دیگ چدنی هرچقدر هم که بوده باشد، مونتاژ بادقت به عنوان یک مرحله مهم از کار باید رعایت شود.

1.      برای رسیدن به حداکثر راندمان دیگ، باید لوله رفت یا لوله خروج آب را به قسمت انتهایی دیگ و لوله ورود آب یا لوله برگشت را در قسمت پایینی دیگ نصب کنید.

2.      برای اجتناب از تنش‌های حرارتی‌ای که به خاطر انبساط طولی دیگ ناشی می‌شوند، پایه بتنی خود را به ارتفاع 10 سانتی‌متر از کف موتورخانه و به شکل کاملا تراز مونتاژ کنید.

3.      ظرفیت مشعل دیگ، باید با ظرفیت دیگ شما برابر یا 10 درصد از آن کمتر باشد.

4.      دقت کنید که طول شعله مشعل، باید سه‌چهارم از طول دیگ چدنی را پوشش بدهد. همچنین، همیشه باید یک چهارم انتهایی از دیگ، خالی از شعله مشعل باشد.

5.      مشعل باید کاملا افقی و در مرکزیت کوره نصب گردد؛ در غیر این صورت، پره ترک می‌خورد.

6.      قبل از اسمبل کردن پره‌ها، با پارچه‌ای تمیز همه بخش‌های پره‌ها را تمیز کنید.

7.      در محل اتصال پرده‌ها از نخ نسوز و همچنین پوشش ضد زنگ (قبل از مونتاژ) استفاده کنید.

8.      برای جلوگیری از نشتی، بوش‌ها را درست نصب کرده و برای آب‌بندی کردن تجهیزات، حتما از نوار تفلون استفاده کنید. در زمان اسمبل کردن، همه پره‌های دیگ باید با گل نسوز درزبندی شوند.

9.      سطح آب و گردشش در منبع انبساط را بررسی کنید و قبل از راه‌اندازی اصلی و بعد از اسمبل کردن، یک تست اولیه با فشار کاری مدنظرتان انجام دهید.

همانطور که گفته شد، فارغ از قیمت دیگ چدنی یا برند انتخابی شما هنگام خرید دیگ چدنی، مهم‌ترین و تعیین‌کننده‌ترین نکته در استفاده از این محصول، به کارگیری بالاترین دقت هنگام مونتاژ کار است. برای خرید دیگ چدنی نیز باید به نکاتی توجه کنید.

 

تفاوت دیگ چدنی و دیگ فولادی

به جز قيمت ديگ چدني كه از ديگ فولادی ارزان‌تر و پایین‌تر است، تفاوت‌های عمده دیگری هم میان این دو دیگ وجود دارد:

·        مقاومت مثال‌زدنی در برابر خوردگی و زنگ‌ زدن

·        حمل‌ونقل آسان‌تر به دلیل جدا شدن پره‌ها

·        ظرفیت حرارتی متغیر به دلیل امکان کم یا زیاد کردن پره‌ها

·        نگهداری آسان‌تر این دیگ نسبت به دیگ فولادی

خریداران بویلرها معمولا ویژگی‌های دیگ‌های چدنی و فولادی را نزدیک می‌دانند؛‌ با این همه، قیمت دیگ چدنی و پایین‌تر بودن آن نسبت به قیمت دیگ فولادی دلیلی برای در اولویت قرار دادن دیگ‌های چدنی است.

 

مزایای دیگ چدنی

مزایای دیگ، تعیین‌کننده قیمت دیگ چدنی و تضمین‌گر استفاده بهینه شما از آن هستند:

·        حمل‌ونقل آسان با قابلیت جداسازی قطعات

·        امکان تعویض و تعمیر پره‌ها در صورت آسیب

·        قیمت دیگ از نوع چدنی از دیگ‌ فولادی ارزان‌تر است

·        هزینه کمتر تعمیر و نگهداری

·        امکان تغییر ظرفیت گرمایشی دیگ با تغییر تعداد پره‌ها

·        مقاوم در برابر زنگ زدن، خوردگی و دمای بالا

·        دارای قابلیت نصب مشعل گازوئیل‌سوز، گازسوز یا دوگانه‌سوز

معایب دیگ چدنی

همانطور که گفته شد، قیمت دیگ چدنی عموما نقطه عطف و مهم در خرید دیگ چدنی است؛ اما این به این معنا نیست که این دیگ‌ها نقطه ضعفی ندارند:

·        ترک برداشتن پره‌ها و ایجاد رسوب در آن‌ها در اثر تنش‌های حرارتی یا فشار زیاد سیستم

·        مقاومت نسبتا کم در برابر برخوردهای مستقیم شعله

·        نامناسب برای مناطق بسیار سرد (به دلیل وجود امکان شوک حرارتی در این مناطق)

·        نصب و جمع‌آوری آن‌ها نسبت به دیگ فولادی بیشتر است

قیمت دیگ چدنی

دیگ‌های چدنی در ظرفیت‌های مختلفی تولید می‌شوند. قیمت دیگ چدنی نیز بسته به ظرفیت و البته نوسانات قیمت متریال یک قیمت ثابت نیست؛ به همین دلیل، برای استعلام قیمت دیگ چدنی پیش از خرید آن، بهتر است با یک فروشنده معتبر در ارتباط باشید.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 13
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1
  • بازدید ماه : 1
  • بازدید سال : 7
  • بازدید کلی : 7